Recepten

Chocolade cake met iets extra’s

Mijn zus is samen met haar vriend op wereldreis. Op het moment zitten ze in Nieuw Zeeland, maar toen ze in Australie zaten, hebben ze me een heel leuk bakboekje opgestuurd. Het is van Women’s Weekly en het heet Easy Cakes & Biscuits. Man, man, wat staan hier lekkere dingen in! De recepten zijn heel eenvoudig, maar het ziet er allemaal heel speciaal uit. Ik heb de ‘Quick-mix Chocolate Cake’ gemaakt. Lees snel verder voor het recept en stap-voor-stap foto’s!
Ingrediënten:
Voor de cake
125g boter, op kamertemperatuur
1tl vanille extract
275g suiker
2 eieren
200g zelfrijzend bakmeel
50g cacao poeder
160ml water

Voor de topping
90g pure chocolade, in stukjes gehakt
30g boter
160g poedersuiker
2el heet water
Bereidingswijze:
1. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (ca.20cm) met bakpapier en vet hem in. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Mix de eieren met de suiker en vanille extract tot een geheel.
3. Mix dan de boter erdoor en zeef de cacao en bakmeel boven het mengsel. Doe het water erbij en mix to je een mooi beslag krijgt.
4. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem in de oven voor ongeveer een uur.
5. Laat de cake 5 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat hem volledig afkoelen.
De topping
1. Smelt de boter en chocolade au bain marie.
2. Zeef de poedersuiker boven het chocolade mengsel en mix dit erdoor. Dit zal wat stug zijn, maar zodra je het hete water erbij doet transformeert het in een smeerbaar (en heel erg lekker) goedje. Ik had niet de 2el nodig, ik heb er ongeveer 1,5el water door gedaan.
3. Smeer het over de cake en klaar is kees!
Dit is een hele lekkere chocolade cake, die niet heel moeilijk is om te maken. Het extraatje bovenop onderscheid deze cake van een gewone chocolade cake.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Soraya
    april 20, 2012 at 9:44 am

    Lekker! Met mijn verjaardag deze maar eens proberen! Is hij heel machtig?

    • Reply
      Sj Kitchen
      april 20, 2012 at 10:49 am

      Nee, dat valt reuze mee. Tenzij je een kwart taart aan iemand gaat uitdelen;) Laat je dan ff weten hoe het is gelukt? Vind ik leuk!

  • Reply
    Lekker en Simpel
    mei 6, 2012 at 10:06 am

    yummie, die ziet er lekker uit!

  • Reply
    Melanie
    oktober 20, 2012 at 7:17 pm

    Vandaag voor het eerst op jouw site gekeken nav ad en dit recept zojuist geprobeerd. Het was heerlijk! Bedankt en volgende week probeer ik een ander recept. Groet Melanie

    • Reply
      Sj Kitchen
      oktober 20, 2012 at 7:53 pm

      Wat leuk om te horen! En fijn dat het zo lekker was, ben ik blij mee. Ik ben benieuwd wat je gaat proberen volgende week!

  • Reply
    Denise
    juli 7, 2013 at 4:07 pm

    Gisteren deze heerlijke cake gemaakt! Mijn gezin en familie hebben ervan gesmuld.
    Ik heb alleen een hetelucht oven. 160 graden, 50 min en de cake was perfect!
    Voor herhaling vatbaar, misschien dat ik de cake dan vul.

  • Leave a Reply

    Close