Recepten

Chocolade Bokkenpootjestaart

Er is één reden dat wij niet heel vaak een pak bokkenpootjes in huis hebben, zo’n pak komt namelijk in een keer op. Ik vind bokkenpootjes echt waanzinnig lekker. Geen wonder dan ook dat het maken van een bokkenpootjestaart al enige tijd op mijn ‘to bake lijstje’ stond. Ik ben niet voor de klassieke versie gegaan (met advocaat), maar voor mijn eigen variant met chocoladecake. Een chocolade bokkenpootjestaart dus!
chocolade bokkepootjestaartIngrediënten:

  • 200g suiker
  • 200g boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1tl vanille extract
  • 50g cacaopoeder
  • 150g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 300g bokkenpootjes
  • 250ml slagroom
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze:chocolade bokkepootjestaart

  1. Verwarm de oven op 180°C en vet een ronde bakvorm met een dm van ±18cm in en bestuif met bloem.
  2. Doe de boter en suiker in een kom en mix tot een luchtig geheel (±4 minuten).
  3. Voeg de eieren een voor een toe en voeg ook het vanille extract toe.
  4. Zeef de bloem en cacao boven dit mengsel, voeg het zout toe en mix tot een mooi beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 40 tot 50 minuten af. Hou hem vanaf 40 minuten goed in de gaten. Als een satéprikker er schoon uitkomt is hij gaar.
  5. Laat de cake volledig afkoelen en snij dan de bolling van de bovenkant, zodat je een mooie platte cake hebt. Snij de cake in door de midden zodat je twee platte en even dikke schijven hebt.
  6. Doe de slagroom, vanille suiker en klopfix in een kom en klop de slagroom stijf. Schep er ongeveer 1/5 van de slagroom uit en hou dit apart.
  7. Doe 8 bokkenpootjes in een plastic zak en sla deze kapot met een deegroller. Schep dit door de slagroom.
  8. Besmeer de bovenkant van een taart helft met een dikke laag bokkepootjes slagroom en zet de andere taart helft er op. Besmeer ook deze bovenkant weer met een dikke laag.
  9. Besmeer de zijkant met de slagroom die je apart hebt gehouden, de slagroom zonder bokkepoot stukjes.
  10. Snij een aantal bokkenpootjes in de lengte door de midden, in ieder geval genoeg zodat je rond kan komen, en druk deze tegen de zijkant van de taart aan. Decoreer eventueel de bovenkant met nog wat verkruimelde bokkepootjes. chocolade bokkepootjestaart

Het resultaat is een prachtige taart, met makkelijke ingrediënten en ook vrij eenvoudig om te maken. Gegarandeerd een taart waar je indruk mee maakt! Succes en eet smakelijk.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Lianne
    januari 18, 2017 at 11:10 pm

    Wauw, super toffe taart! Ik gebruik bokkepootjes altijd i.c.m. advocaat, maar dit is ook een leuk en lekker idee! 😀

  • Reply
    Miriam
    januari 19, 2017 at 8:33 pm

    Bedankt voor delen van dit heerlijke recept. Hoe groot mag de bakvorm zijn?

    • Reply
      SJ Kitchen
      januari 19, 2017 at 8:39 pm

      Ongeveer 18cm. Succes!

    Leave a Reply

    Close