Recepten

Carrot Cupcakes

Op de een of andere manier is worteltjes taart, oftewel carrotcake, hip. Ik kom het overal tegen. Dus ik kon niet achterblijven. Dit is alleen geen carrotcake recept, maar een carrot cupcake recept. Dit komt uit het boek Cupcake Magic – Kate Shirazi en geloof me, ze zijn héél lekker! (Maar dat is alles wat op deze blog staat;))

Ingrediënten:
175g lichtbruine basterd suiker
175ml zonnebloemolie
3 eieren
150g bloem
1,5 theelepel baking soda
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
0,5 theelepel nootmuskaat
beetje zout
225g geraspte wortels

Bereidingswijze:
1. verwarm de oven voor op 180°C en doe cupcake houders in een muffinblik
2. Doe de suiker en de olie bij elkaar en roer goed door
3. Doe de eieren door het mengsel en roer totdat alles goed door elkaar is gemengd
4. Roer dan de rest van de ingrediënten, op de wortels na, er doorheen en mix alles goed door elkaar
5. Als laatste doe je de wortels er bij en roer het goed door
6. Vul de cupcakejes totdat ze allemaal even vol zijn
7. Doe ze in de oven voor ongeveer 15 – 20 minuten. Ze zijn gaar als er geen deeg meer van een saté prikker komt.

Ze zijn zo al heel lekker, maar je kan er ook nog een frosting bij maken. Hier heb je alleen een pakje Monchou, 1 eetlepel suiker, 0,5 theelepel kaneel en 0,5 theelepel vanille extract voor nodig. Roer dat door elkaar en klaar!

Eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Madelon
    april 18, 2011 at 1:31 pm

    Yum lekker! Waar haal jij baking soda?

  • Reply
    Tessa
    augustus 18, 2011 at 2:09 pm

    Wordt die icing hard? Als in, als ik de cakejes ’s avonds wil serveren, moet ik het er dan ’s middags opsmeren zodat het kan uitharden of moet ik er ter plekke een lik op doen omdat het toch zacht blijft/hoort?

    Alvast bedankt!

    • Reply
      Sj Kitchen
      augustus 18, 2011 at 2:35 pm

      Hoi Tessa,
      Wat leuk dat je deze wil maken! Of nouja, de icing dan…weet niet of je de cakejes ook gaat maken:P
      Nee deze wordt niet hard. Dus ik zou het er ter plekke wat op smeren:)
      Succes!

  • Reply
    Tessa
    augustus 18, 2011 at 3:17 pm

    De cakejes zijn inmiddels gemaakt (en smaken goed, hoewel ze wel een beetje zijn uigelopen), en de icing zal ik dan vlak voor het serveren maken :). Bedankt voor de snelle reply!

    • Reply
      Sj Kitchen
      augustus 18, 2011 at 6:51 pm

      Graag gedaan en goed om te horen!

    Laat een reactie achter op Tessa Cancel Reply

    Close