Recepten

Carrot Cake Cookies

Uit: Milk and Cookies – Tina Casaceli
Mooi uitziende koekjes, die heel makkelijk zijn om te maken. Hiermee maak je gegarandeerd indruk!

Ingrediënten:
Koekjes:
225g bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
1/4 theelepel zout
225g roomboter, op kamertemperatuur
200g basterdsuiker
200g suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
170g havermout
200g geraspte wortel

Vulling:
3 pakjes monchou (300g)
40 g poedersuiker
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel kaneel
3/4 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:
1. Koekjes: Verwarm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op een bakplaat, of twee bakplaten, als dat in je oven past.
2. Doe de bloem, bakpoeder, bakingsoda, kaneel, nootmuskaat en zout in een kom en mix dit. Laat staan.
3. In een andere kom mix je de boter totdat hij romig is. Doe er dan geleidelijk de suikers erdoorheen en daarna de eieren, een voor een. Mix ook de vanille erdoor, tot het een geheel is.
4. Doe dan de droge ingrediënten erdoor, tot het een geheel is. Schep als laatste de havermout en de wortels erdoor.

5. Lepel kleine bolletjes, van ongeveer 3 cm breed op de bakplaat. Druk ze niet plat. Geef ze ongeveer 4 cm de ruimte. Doe ze in de oven voor ongeveer 15cm en draai de bakplaat halverwege om. Herhaal dit tot je beslag op is.
6. Vulling: Roer de monchou los in een kom en roer geleidelijk de poedersuiker erdoor. Doe dan de rest van de ingrediënten erbij, tot je een mooie pasta hebt.
7. Als de koekjes afgekoeld zijn, smeer je de pasta op de onderkant van een koekje en plak je een onderkant van een ander koekje er tegen aan. Klaar is kees en succes!
Deze chunky, zachte koekjes, zijn erg geschikt als tussendoortje of lekker bij de thee/koffie:)

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
    oktober 2, 2011 at 9:28 pm

    Leuk idee. Worden de koekjes niet heel slap? (in het Gronings ‘slof’) Gr. Gerry

    • Reply
      Sj Kitchen
      oktober 3, 2011 at 7:04 am

      In het Fries is het ook slof;) En, geen idee. Ze waren binnen een dag op. Maar volgens het boek kan je ze drie dagen bewaren, als je een laagje bakpapier tussen elk koekje legt en ze luchtdicht verpakt.

  • Reply
    Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
    oktober 3, 2011 at 7:15 am

    Fijn dat jij dat woord ook kent. Soms weet ik niet meer wanneer een woord Gronings is of Nederlands en ik woon toch al 20 jaar in ‘het westen’. Slof zegt echt precies wat ik bedoel.

    • Reply
      Sj Kitchen
      oktober 4, 2011 at 7:39 am

      Ik snap wat je bedoeld en slof is inderdaad zo’n woord waar geen vertaling voor is, maar wat precies de staat van een koekje/chips/wat anders beschrijft.

  • Reply
    marlissa
    oktober 4, 2011 at 5:33 am

    Leuke koekjes!

    • Reply
      Sj Kitchen
      oktober 4, 2011 at 7:39 am

      Dankje:) Vond ze zelf ook erg geslaagd. Ik had geen foto bij het recept, dus dat is altijd spannend!

  • Reply
    Laura
    april 29, 2017 at 9:49 pm

    Ik vond ze super lekker maar mijn deeg bleef heel slap. Denk dat ik de volgende keer een taartvorm gebruik en 2 grote cirkels maak die ik iets harder bak. Dan kun je er ook wat mooiere puntjes van snijden. Wel lekker van smaak!

  • Leave a Reply

    Close