Recepten

Caramel Chocolate Chip Brownies

Als je op dieet bent, lees dan vooral niet verder! Ik heb drie favoriete lekkernijen bij elkaar gegooid; chocolade, karamel en koekjes, met als resultaat Caramel Chocolate Chip Brownies.  photo IMG_0810_zpspbiqqj9y.jpg

Wat heb je nodig?
Bakvorm van 20x20cm

Ingrediënten:
Brownie
100g pure chocolade, grof gehakt
80g boter, in blokjes
150g suiker
65g bloem
1/4 tl zout
1,5 ei
Karamel
200g Lonka Caramelbreak
3el melk
Topping
80g boter, gesmolten
50g suiker
100g bruine suiker
1 ei
1tl vanille extract
140g bloem
1/4tl bakpoeder
1/4tl zout
1/4 kop chocolade druppels

Bereidingswijze:
1. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C.
2. Begin met het maken van de brownie. Doe de boter en de chocolade in een steelpan, smelt op laag vuur. Roer tot een geheel.
3. Voeg de suiker toe en roer door. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en roer stevig door tot alles is opgenomen. Voeg als laatste de eieren toe en roer weer tot alles is opgenomen.
4. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie in de oven voor 15 minuten. photo IMG_0781_zpsenzgahfg.jpg5. Smelt ondertussen de karamel, samen met de melk, in een steelpan op laag vuur. Roer met een garde tot je een gladde saus hebt.
6. Giet de karamelsaus over de brownie. photo IMG_0782_zpsv2tp7okg.jpg7. Maak nu het koekjes beslag/deeg. Doe de gesmolten boter in een kom, voeg de beide suikers toe en roer door. Voeg nu ook het ei en vanille extract toe en roer weer door.
8. Doe het zout en het bakpoeder bij de bloem en roer even door. Voeg het vervolgens bij het boter/suikermengsel en roer tot je een glad deeg hebt. Roer als laatste de druppels door het deeg. photo IMG_0785_zpsbfqu733v.jpg9. Verdeel het deeg over de karamellaag. Dit gaat wat lastig, maar probeer het zo goed mogelijk te verspreiden met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel. photo IMG_0788_zpswwq4peeq.jpg10. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Verwijder voorzichtig het bakpapier en snij in hele kleine stukjes. photo IMG_0789_zpscbngjxmd.jpg photo IMG_0814_zpsld7qvdfq.jpg photo IMG_0816_zps5jwsrwzv.jpg photo IMG_0827_zpsiuoszg40.jpg
Dit is een soort van fudge achtige brownie, met een bijna krokant chocolate chip cookie laagje. Ik vind het erg lekker, erg Amerikaans, en ook erg machtig. Kleine stukjes snijden is een must! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Marlissa
    maart 20, 2015 at 9:45 am

    Oh ik had niet verder moeten lezen, honger nu!! Zin in chocolade! Heerlijke combi:)

  • Reply
    Bas
    maart 26, 2015 at 9:57 am

    Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook!

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 2, 2015 at 5:01 pm

      Bedankt!

  • Reply
    paulien
    maart 28, 2015 at 1:07 pm

    is this for real :-0 dit lijkt me zo lekker! Ga dit vanmiddag gelijk maken!!

    • Reply
      paulien
      maart 29, 2015 at 7:40 pm

      ik heb het gister gemaakt en het is echt super lekker! Ik kon alleen de chocoladedruppels niet vinden dus heb ik chocolade m&m’s gebruikt. dit gaat ook prima en ziet er vrolijk uit

      • Reply
        SJ Kitchen
        april 2, 2015 at 5:01 pm

        Leuk om te horen! En goed idee om M&M’s te gebruiken:)

  • Reply
    Mireille
    april 9, 2016 at 8:34 am

    In je beschrijving vind ik niets terug van het ei en vanille extract in de topping? Wanneer voeg ik die toe?

    • Reply
      SJ Kitchen
      april 9, 2016 at 4:23 pm

      Ah! Goed gezien, staat er inderdaad niet. Je voegt ze toe nadat je de suiker aan de boter hebt toegevoegd. Succes!

      • Reply
        Mireille
        april 11, 2016 at 8:59 am

        bedankt. ga ermee aan de slag. Heb wel lang moeten zoeken naar die caramelbreak!

    Leave a Reply

    Close