Recepten

Caramel Bars

Op het moment hebben wij een Amerikaanse in huis, Haley. Ze loopt stage bij mij op het werk en verblijft de eerste weken bij ons. Niet alleen is dat heel gezellig, blijkt ook nog dat ze ontzettend veel lekkere recepten kent en ze bakken ook heel erg leuk vindt. Je begrijpt, bak sessies zijn nu verplicht. Ik wil alles bakken voordat ze vertrekt. Het eerste recept wat we gemaakt hebben zijn deze te lekkere caramel bars, naar recept van Haley’s oma. Een recept wat zij inmiddels uit haar hoofd kent, heel makkelijk is en super lekker. Nieuwsgierig? Klik dan verder! photo IMG_0688_zpsb7c0d0a9.jpgWat heb je nodig?
Een bakvorm van 30×40
Een steelpannetje
Een grote kom

Ingrediënten:
185g bloem
180g havermout
225g boter
4el melk
250g basterd suiker
3/4tl bak soda
300g pure chocolade, gehakt.
270g toffees (2 zakken Werther’s toffees)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet je bakblik in met wat boter. Smelt de boter in een pannetje.
2. Doe de bloem, bak soda, havermout en suiker in een kom en giet de gesmolten boter erbij. Mix tot je een samenhangend geheel hebt. Hou 1 kop apart en druk de rest in de bakvorm als bodem. photo IMG_0643_zpse5dbff31.jpg3. Doe deze bodem in de oven voor ongeveer 8 minuten.
4. Smelt ondertussen de toffees met de melk in een steelpannetje. photo IMG_0640_zps167d4f2f.jpg5. Haal de bodem uit de oven en verspreid de chocolade over de bodem. Wacht even tot deze begint te smelten, giet vervolgens de hete karamel massa erover en verspreid het gelijkmatig met een spatel over de bodem. photo IMG_0650_zpsa0ced5ff.jpg6. Verkruimel het bewaarde kopje bodem over de karamel/chocolade laag en doe het nogmaals in de oven, maar dan voor 15 minuten. Als de topping goudbruin is, is hij klaar. photo IMG_0662_zpsa1e1d0a0.jpg photo IMG_0691_zps082b7400.jpgOh man. Haley’s oma is briljant. Wat is dit lekker! Het doet me echt denken aan een baksel die je in een Amerikaanse bakery kan kopen, maar het is zo simpel om te maken. Haley vertelde mij dat haar familie deze bars vaak maakt voor een bakesale, dus als je nog eens een keer een flinke verjaardag hebt, feestje, of zelf een bakesale organiseert, dan kan ik je deze caramel bars van harte aanbevelen. Succes en eet smakelijk.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Margriet
    november 7, 2014 at 8:14 am

    Hoppa, deze gaat meteen op de nog-bakken-lijst. 🙂 Lijkt me heerlijk! Ik ben erg benieuwd wat jij en Haley nog meer gaan bakken, veel bakplezier!

  • Reply
    Gwen
    november 7, 2014 at 12:57 pm

    270 gram toffee’s, NOM! Sorry weegschaal, maar dit recept ga ik snel proberen :D.

  • Reply
    Chantall
    november 8, 2014 at 8:44 am

    Oeh dat ziet er goed uit!! Dat ga ik ook proberen! en leuk dat je een Amerikaanse over de vloer hebt!
    even een vraag is baksoda hetzelfde als zuiveringszout?

    • Reply
      SJ Kitchen
      november 8, 2014 at 9:28 am

      Hey Chantall! Wat leuk om wat van je te horen:) Als je echt zuiveringszout koopt dan is het hetzelfde. Huishoud soda is echter niet het zelfde! Baksoda kan je bij de toko kopen. Succes!

  • Reply
    Hester
    november 8, 2014 at 10:46 am

    Wat leuk dat ze bij jullie logeert! Hopelijk gezellig 🙂 En goed voor je Engels, haha! Dit ziet er heel lekker uit, sowieso tof om originele Amerikaanse recepten te kunnen proberen!

  • Reply
    Anne
    januari 31, 2015 at 2:46 pm

    Ik heb de toffees vervangen voor gekarameliseerde gecondenseerde melk. Je moet soms een beetje improviseren. Ook een aanrader. Heerlijk!

  • Leave a Reply

    Close