Recepten

Caramel-Apple Upside-Down Cake

Ik was vrij, ik had net appels op de markt gekocht en ik had zin om wat te bakken. Onderstaand recept is het resultaat.

Ingrediënten:
Topping:
50g boter
2/3 cup basterd suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 appels, geschild en in partjes van ongeveer een halve centimeter dik

Cake:
1 1/3 cup bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneelpoeder
1/4 theelepel zout
1 cup suiker
100g boter
2 eieren
1/2 theelepel vanille extract
1/4 cup melk

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een brownie bakblik in.
2. Topping: Smelt de boter voor in een pannetje en als die gesmolten is, roer  je de boter erdoor. Roer dan de kaneel er door. Giet dit mengsel in het bakblik en verdeel dan de appels over het bakblik. Maak alles op, ook als je twee laagjes moet maken.

3. Cake: Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en mix dit.
4. In een andere kom mix je de suiker en de boter met een handmixer tot het romig is. Doe dan de eieren er een voor een door, en als laatste het vanille extract. Als het een geheel is, mix de je melk en droge ingrediënten erdoor tot je een dik beslag krijgt. Verdeel het beslag over de appels in het bakblik.

5. Bak de cake voor ongeveer 55 minuten en als je er een sate prikker inprikt en die er droog uitkomt, is hij klaar. Laat hem een kwartier afkoelen, leg dan een snijplank op de bovenkant en keer hem om.

Als hij niet in een keer loslaat kan je hem loskloppen. Bij mij brak hij in tweeën omdat de karamel aan de buitenranden plakte. Wees dus voorzichtig.

Deze cake is echt heel erg lekker en geschikt voor bij de thee, maar denk ik ook erg lekker als hij nog warm is en je het dan serveert met ijs, als toetje. Succes!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Caroline Brouwer
    september 29, 2011 at 6:59 pm

    Ziet er heerlijk uit!

  • Leave a Reply

    Close