Review

Cakepops van Dr. Oetker

Afgelopen woensdag kreeg ik een superleuk pakketje van Dr. Oetker opgestuurd, met daarin de nieuwste bak producten. Dr. Oetker speelt wederom heel handig in op de laatste baktrends en een simpele mix voor cakepops mag dan ook niet ontbreken. Ik heb dit cakepop pakket uitgeprobeerd, benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder! photo IMG_3861_zps3baf935a.jpgHet pakket zit in een onmisbare lila doos en is te vinden in de supermarkt bij de bak producten. Dit pakket kost €2,79. Wat Dr. Oetker er zelf over zegt: photo IMG_3840_zps496bfd53.jpg

Zonder cakepopmachine, cakepop bakvorm of geklieder met cakekruimels en roomkaas cakepops maken? Dat kan met dit complete pakket van Dr. Oetker Cakepops. Het bevat bijna alles wat nodig is voor 10 cakepops: bakvormpjes, cakepopmix, stokjes, glazuur en vrolijk gekleurde strooidecoratie. Alleen een ei en boter moeten nog worden toegevoegd.

Ik denk meestal, als je een ei en boter moet toevoegen aan een bakmix, koop dan wat bloem en suiker en dan ben je al goed onderweg naar de ‘real deal’ zonder rare toevoegingen van een fabriek. Maar hier hoeft maar 1 ei in en een heel klein beetje boter, dus dat valt mee. photo IMG_3846_zps3a24277b.jpgHet is erg simpel; je maakt het beslag, doet het in de vormpjes, in de oven, afkoelen, stokje met wat chocolade in het cakeje steken, even in de koelkast, in chocolade dopen, versieren en laten opstijven. Waar ik wel een beetje bang voor ben is de ongebakken cakejes zonder bakvorm in de oven doen, ik ben benieuwd of het beslag er dan niet gaat uitlekken. Maar waarschijnlijk niet, want de vormpjes zijn best stevig. Wat prettig is, is dat de stokjes lang genoeg zijn om in een glas te steken, met het cakeje er al aan. Ik heb eens cakepops gemaakt met kortere stokjes, en toen kwamen de balletjes, met nat glazuur, tegen het glas aan. photo Desktop8_zps7885b7a1.jpg photo IMG_3856_zps7af86e69.jpg photo IMG_3859_zpsc8d01351.jpgIk vond het beslag erg chemisch smaken, maar gelukkig smaken ze best goed wanneer ze helemaal klaar zijn. De chocolade is prima en het cakeje lekker zacht. Wat ik fijn vind is dat het geheel niet te zoet is. Deze cakepops heb je echt heel snel gemaakt en scheelt gewoon een hoop gedoe. Dus als je het niet erg vindt om een bakmix te gebruiken, dan is dit pakket prima. Deze mix is dus wat mij betreft goed gekeurd!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Famke
  april 28, 2013 at 4:00 pm

  Beste sjkitchen,

  Wat ontzettend leuk lijkt het me om van alles te kunnen en mogen testen van grote fabrikanten!! Een goed eindresultaat is altijd leuk.
  Maar…. Heel eerlijk is het natuurlijk geen cakepop! Toch?!? Het is een cupcake op een stokje…. Dus waarom zou het zich überhaupt cakepop mogen noemen? Het is heel erg leuk dat er een pakjes product lekker smaakt als eindresultaat maar zou het niet zo moeten zijn dat het ook is wat het zegt dat het zou moeten zijn… Een cakepop!?

  • Reply
   SJ Kitchen
   april 28, 2013 at 4:09 pm

   Nee, het is geen cakepop volgens origineel recept. Daar heb je helemaal gelijk in! Het is een cakeje op een stokje. Ik zou het ook geen cupcake willen noemen, want daar moet weer botercrème o.i.d. op;)
   Ik denk dat Dr. Oetker het cakepops heeft genoemd omdat cakepops nu erg hip zijn om te maken, dus dit verkoopt waarschijnlijk beter dan ‘cakejes op een stokje’.

 • Reply
  EliseJoanne
  april 28, 2013 at 4:42 pm

  Leuke foto’s! Het ziet er goed uit daarom! Wel lijkt me een echt zelfgemaakt Sanne bakseltje het lekkerst!:)

 • Reply
  Eline
  december 9, 2013 at 7:11 pm

  * Famke, waarom reageer je meteen zo hard?
  ze doet toch haar best!? Niet zo negatief
  Whatever, woww super cool zeg!

 • Leave a Reply

  Close