Recepten

Cakeje uit een kopje

Al heel vaak kwam ik recepten op het internet tegen over een cake in een mok, die je binnen een paar minuten in de magnetron bereid. Ik geloofde er geen zak van dat het lekker zou zijn, maar nieuwsgierig als ik ben moest ik het toch proberen.
Ik heb onderstaand recept van de Betty Crocker website gebruikt.
6 el bloem
1/2 tl bakpoeder
3 el suiker
3 el basterd suiker
1/4 cup cacao poeder
2 eieren
1/4 cup zonnebloem olie
1/4 cup melk
Poeder suiker

Bereidingswijze:
1. Mix de bloem, bakpoeder, suikers, en cacao poeder in een kom.
2. Voeg daar de eieren, olie en melk aan toe en meng tot een geheel.
3. Verdeel het mengsel over twee mokken, die in de magnetron kunnen.
4. Doe de mokken in de magnetron voor ongeveer 3 minuten op 700W.

Strooi er wat poedersuiker over voor de leuk en klaar is kees.
Mijn oordeel? Qua smaak: mwah. Ik heb liever een cake uit de oven. De cake was wat droog en heel veel voor een portie. Ik denk dat als ik de cake er korter in had gedaan, dat ik het dan lekkerder had gevonden. Desalniettemin een leuk idee, staat grappig, het is makkelijk en snel te bereiden. Ohja, pas op! Heet!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marjan
  februari 27, 2017 at 5:23 pm

  Ik zou dit receptje graag maken maar heb moeite met de hoeveelheden. Hoeveel gram zijn de eetlepels bloem, zijn ze afgestreken? Hoeveel is een cup? Zou je me hiermee willen helpen?
  Groetjes van Marjan

  • Reply
   Sanne
   mei 5, 2017 at 1:54 pm

   Sorry Marjan! Je reactie was in de spam belandt:(
   Ik heb het recept even voor vertaald naar grammen en zal het ook aanpassen in de blogpost.
   Komt ‘ie: 45g bloem
   40g suiker
   40g basterdsuiker
   20g cacaopoeder
   60ml zonnebloemolie
   60ml melk

   Ik hoop dat je er nog wat aan hebt!

  Leave a Reply

  Close