Recepten Review

Cake pops (met behulp van siliconen bakvorm)

Soms dan heb je van die dingen die je heel graag een keer wilt proberen. Bij mij was dat het bakken van cake pops in een siliconen bakvorm. Per toeval kwam ik deze siliconen cake pop vorm tegen bij Action voor nog geen €3. Best de moeite waard om het te proberen dacht ik zo.

Helaas heb je soms ook van die dingen die niet zo mooi worden en die ik dan liever niet op mijn blog plaats. Deze cake pops horen daar zeker bij, maar dat lag absoluut niet aan de siliconen bakvorm, maar aan de candy melts die ik ook bij Action kocht. Ik vind candy melts namelijk best prijzig, en deze waren geloof ik €1. De smaak alleen al viel tegen, maar er valt ook haast niet mee te werken. Het smelten (ik deed dat au bain-marie) is niet zo’n succes, het wordt namelijk heel dun. Je kan het een kleurtje geven trouwens ook wel vergeten, ik wilde roze, maar dat werd oranje. Als ik nog eens cake pops maak, dan gebruik ik wel weer witte chocolade. Als ik perse een kleurtje wil, werkt dat veel beter!

De mooiste cake pops van de wereld zijn het dus niet, maar ondanks alles zijn ze wel erg lekker. Benieuwd naar hoe ik het heb aangepakt en welk recept ik heb gebruikt? Lees dan verder!

Benodigdheden:

 • Een cake beslag naar keuze (ik heb dit recept voor chocolade cake (gehalveerd) gebruikt)
 • Candy melts (of gewoon chocolade)
 • Eventueel food coloring
 • Lolly stokjes
 • Een cake pop bakvorm
 • Eventueel wat versiering

Bereidingswijze:

1. Maak het cake beslag en verwarm de oven voor op 160°C.

2. Doe een deel van het beslag in een spuitzak (zelfs het recept voor de chocolade cake gehalveerd is ruimschoots genoeg voor 2 of 3 keer 12 cake pops) en spuit de halve bolletjes, de kant zonder het gaatje, vol.

3. Doe de kant met de gaatjes er op en doe ze in de oven voor 20 minuten.

4. Laat de cake pops, gesloten, in de vorm 30 minuten afkoelen.

5. Smelt een stuk of 10 candy melts in een bakje, dat kan in de magnetron of au bain-marie. Doop een uiteinde van een lolly stokje in de gesmolten candy melts en steek dat uiteinde in een bolletje (1,5cm diep). Doe dit met alle cake pops. Laat ze 2 uur in de koelkast staan.

6. Smelt genoeg candy melts voor het aantal cake pops dat je hebt gemaakt (ik heb dat een beetje op de gok gedaan, beter te veel dan te weinig). Doop de cake pops een voor een voorzichtig in de gesmolten candy melts, schud overtollig candy melt van de cake pop, decoreer ze en steek ze terug in het gaatje van de gesloten siliconen bakvorm. Laat ze drogen en klaar is kees!

Het is best wat werk en er gaat ook best veel tijd in zitten, maar ik vind het wel heel leuk om te doen! Een voordeel van cake pops bakken, in plaats van ze op de traditionele manier te maken, is dat het ietsiepietsie beter is voor de lijn, ze zijn minder zwaar, minder zoet en je kan nog steeds ieder cake beslag gebruiken dat je zou willen.

Een nadeel is dat wanneer je teveel beslag in het balletje hebt gedaan je een randje krijgt wat je er eerst af moet snijden en wanneer je te weinig beslag gebruikt je geen ronde bal krijgt. Er belandde veel cake kruimels bij de gesmolten candy melts, waardoor ze niet meer mooi egaal werden. Ook zegt men op de handleiding dat je de vorm niet in hoeft te smeren met vet, want de bakvorm zou niet plakken. Dat doe ik de volgende keer wel, want het plakt namelijk wel. Een paar ballen zijn hierdoor iets minder rond dan gehoopt. Al met al vind ik gebakken cake pops toch lekkerder dan geknede cake pops op basis van botercrème en cake kruimels. Maar niks kan op tegen mijn Oreo cake pops😉

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Hester
  april 7, 2013 at 4:48 pm

  Ik heb een keer cakepops gemaakt met cake en botercrème maar dat was eigenlijk niet erg lekker en ook niet erg stevig. Dit is een veel makkelijkere en lekkerdere manier, jum! En ik vind ze nog hartstikke mooi hoor! Leuk getal van je volgers op Bloglovin’ trouwens, 111!
  En het is in de zin ‘Er belande veel cake kruimels bij de gesmolten candy melts …’ ‘belandde’ 🙂

  • Reply
   SJ Kitchen
   april 9, 2013 at 3:26 pm

   Thanks voor je oplettendheid! Nederlands is niet altijd m’n sterkste punt;)

 • Reply
  Pernnilila
  augustus 21, 2013 at 10:26 am

  Zzzzzzzuperr! Ik ga het zeker maken!!
  En ze zijn mooi hoor!

  • Reply
   Karine
   november 11, 2013 at 10:58 am

   Bedankt voor je nuttige tips.
   Ik ga ze vandaag uitproberen omdat ik zo’n cakepopvormpje cadeau heb gekregen
   en dan moeten we dat eens uitproberen hé.

 • Reply
  Richelle
  september 13, 2014 at 10:17 am

  Ben ze nu aan het maken en het ruikt al lekker. eindelijk een makkelijke manier gevonden heb het ook met boter creme geprobeerd en dat is mis lukte telkens

  • Reply
   SJ Kitchen
   september 13, 2014 at 11:07 am

   Succes!

 • Reply
  Corinne
  januari 7, 2016 at 5:10 pm

  Bedankt voor je tips. De vorige keer bleef het stokje niet goed in de cake zitten. Ik ga nu proberen om ze goed af te koelen in de koelkast dan lukt t vast wel.

  • Reply
   SJ Kitchen
   januari 7, 2016 at 5:53 pm

   Graag gedaan:) Leuk om te horen dat je er wat aan hebt. Succes met de volgende poging!

  Leave a Reply

  Close