Recepten

Brownies voor twee

Al een tijdje zaten mijn man en ik te azen op een Airfryer en nadat ik een artikel van Francesca had gelezen over de Airfryer was ik om. We waren al wat aan het sparen (want niet enorm goedkoop) en mede dankzij een gift van de lieve Sinterklaas was het ineens mogelijk om de Airfryer in huis te halen. Sinds we hem in huis hebben staan hebben we al veel dingen geprobeerd; zelf frietjes maken, verse frietjes van een supermarkt, bitterballen, frikandel, drumsticks, een ovenschotel, het een nog lekkerder dan het ander en ja, de frituurpan kan nu echt weg!

Gezien de Airfryer eigenlijk gewoon een supersonische heteluchtoven is, kan je er natuurlijk ook mee bakken en dat heb ik gisteren voor het eerst gedaan. Het nadeel is dat het mandje een doorsnee heeft van ongeveer 20cm, dus een grotere bakvorm kan er niet in. Je wordt dus wel ‘gedwongen’ om wat kleinere bakvormen te kopen, maar Ikea (en Google) is je vriend. Ik ben dus aan de slag gegaan met een aangepast brownie recept (ook nog eens lactose vrij) en het resultaat mag er wezen! photo IMG_0155_zps71cc4fa0.jpg Onderstaand recept kan natuurlijk ook gewoon gemaakt worden in een normale oven, verhoog dan wel de temperatuur naar 180°C.

Wat heb je nodig:
Een kleine bakvorm (bijv. 15x15cm of 17x14cm)
Een steelpannetje
Airfryer of gewone oven

Ingrediënten:
30g pure chocolade (70% cacao)
40ml olie met neutrale smaak (bijv. zonnebloemolie, géén olijfolie)
90g suiker
1 ei
1/4tl vanille extract
1/4tl zout
30g bloem
Optioneel: handje grof gehakte walnoten

Bereidingswijze:
1. Verwarm de Airfryer voor op 160°C en vet de bakvorm in met wat olie.
2. Doe de olie en de chocolade in het steelpannetje en smelt de chocolade op laag vuur. Haal van het vuur af wanneer de chocolade volledig is gesmolten.
3. Voeg de suiker toe en roer door. Voeg het ei en het vanille extract toe en roer met een spatel tot het ei volledig is opgenomen.
4. Doe als laatste het zout en de bloem erbij en meng tot je een mooi beslag krijgt. Mocht je er walnoten aan willen toevoegen, dan kan je ze er nu door heen roeren. photo IMG_0051_zps37db65b0.jpg5. Giet het beslag in de bakvorm en zet het in het mandje van de airfryer. Stel de airfryer in op 23 minuten. De brownie is klaar als een satéprikker er wat kruimelig en licht vochtig er uit komt. photo IMG_0057_zps5d13987f.jpg photo IMG_0060_zpsfdcbef64.jpg photo IMG_0097_zps081f8284.jpg photo IMG_0107_zpsfb8a7d4a.jpg photo IMG_0144_zps65be5780.jpgHet resultaat is een perfecte brownie voor twee (of vier) personen. Bolletje ijs erbij en je hebt een heerlijk toetje. (Mijn brownie heeft trouwens zo’n gekke vorm, omdat ik hem bijna had laten vallen, dit ligt dus niet aan de Airfryer;)) Succes en eet smakelijk!

Disclaimer: Ik word niet gesponsord door Philips om dit artikel te schrijven, ik ben gewoon laaiend enthousiast over de Airfryer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close