Recepten

Brownies van Humingbird Bakery

Als docent Engels met een voorliefde voor Amerika kan het nog wel eens irritant zijn dat veel methodes zijn gericht op Groot Brittannië. Toen mijn brugklas aan een hoofdstuk begon met een heel klein beetje Amerika er in zag ik mogelijkheden. Zeker na de vraag ‘mevrouw, wat is cheesecake?’. Ik stelde me een les voor met marshmallows, kleine vierkante stukjes cheesecake en veel clichés (die vaak wel echt waar zijn). Cheesecake had ik helaas geen tijd voor om te maken, dus toen besloot ik om some good ol’ brownies te bakken en een hele les aan Amerika te wijden. Het zijn onderstaande brownies geworden, een heel makkelijk recept van de Hummingbird bakery (uit Londen, tja..). Benieuwd naar het recept, foto’s en wat de leerlingen er van vonden? Lees dan snel verder! photo IMG_3321_zpsee0803ca.jpgIngrediënten:
200g pure chocolade (in blokjes)
175g boter (in stukken)
325g suiker
130g bloem
3 eieren
Braadslee of bakvorm van 23x33x5 (ongeveer)
 photo IMG_3299_zps432a756a.jpgBereidingswijze:
1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C.
2. Smelt de boter en chocolade au bain-marie in een grote kom. Ik heb het niet au bain-marie gedaan, omdat ik daar overheen las en dat werkte ook prima (dan wel het vuur laag zetten, anders verbrand de chocolade). Roer het glad tot een geheel.
 photo IMG_3301_zpsa15714b4.jpg3. Neem de kom van het vuur en roer de suiker erdoor tot alles goed is vermengd. Roer de bloem erdoor en als laatste de eieren, roer tot je een mooi beslag krijgt. Ik heb op het einde nog een handje chocolade stukjes door het beslag gedaan.
 photo Desktop1_zpsa47f21af.jpg4. Schep of giet het beslag in de bakvorm en bak de brownie 30-35 minuten. Laat hem volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
 photo IMG_3319_zpsde037378.jpg photo IMG_3334_zps40d24025.jpgDe leerlingen vonden ze heerlijk. Opmerkingen als ‘Jeumig mevrouw, want kunt u lekkere brownies maken’, ‘deze zijn echt lekker’ en ‘dit is veel beter dan uit de supermarkt’ hebben dan ook enorm mijn dag gemaakt. Ik vond ze zelf ook perfect. Als je echt eens een keer klassieke brownies wilt maken, dan moet je zeker dit recept eens proberen. Succes en eet smakelijk!

Ps: Wat vinden jullie van m’n nieuwe kom? Is hij niet perfect voor iemand zoals ik? Er staat Peace, Love and Bake en hij is van Mason Cash.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    christien
    maart 5, 2013 at 11:09 pm

    Ik heb het recept gauw opgeslagen want nog een pure chocoladereep in de kast en een dochter en vriendin die brownies geweldig vinden en tja een beetje angofiel. Dus dat het recept uit Londen komt, spreekt mij weer aan…… Groetjes Christien

  • Reply
    christien
    maart 5, 2013 at 11:11 pm

    Oeps, typfout, angofiel moet anglofiel zijn, natuurlijk….

  • Reply
    Miss Healthy
    maart 6, 2013 at 7:34 am

    Leuke kom hoor. En de brownies zien er heerlijk uit, as usual 😉

  • Reply
    Suzanne
    maart 10, 2013 at 2:02 pm

    Wat ziet het er toch lekker uit! Yumm.

  • Reply
    Marloes
    augustus 30, 2014 at 6:10 pm

    Hoelang moeten de brownies in de oven?
    ik had ze er 35 min. ingehad en toen nog 10 min. toen waren ze nog steeds niet gaar…

    • Reply
      SJ Kitchen
      september 1, 2014 at 7:41 pm

      Dat is vreemd! 35 minuten zouden voor brownies echt genoeg moeten zijn. Hou er wel rekening mee dat brownies eigenlijk pas echt stevig worden wanneer ze volledig zijn afgekoeld. Ook werkt de sate prikker truc niet, omdat ze een beetje vochtig horen te zijn.

    Leave a Reply

    Close