Recepten

Brownies met een laagje kwark

Oh. My. Goodness. Dit is zó lekker! Ik ben een brownie fan, maar ik sinds vandaag ben ik fan van deze brownies in het bijzonder. Bovendien zien ze er heel leuk uit en het is ontzettend makkelijk om te maken.Dit moet je gewoon proberen!

Ingrediënten:
170g boter
3 el cacao
180g witte basterdsuiker
2 eieren
120g bloem
2,5 dl kwark (ik heb volle Franse kwark van de AH gebruikt)
3 el witte suiker
1 ei

Bereidingswijze:
1. Vet een brownie bakblik in (ik heb een van de Hema) en verwarm de oven voor op 180°C
2. Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer de cacao en de basterdsuiker er door heen.
3. Laat het wat afkoelen, als je je vinger er in kan houden is het goed, en roer de eieren er door heen. (Als het te heet is, krijg je stukjes gebakken ei er door heen, been there done that;)).
4. Voeg als laatste de bloem toe en roer het tot een egaal mengsel. Giet het beslag in het bakblik.
5. Klop de kwark los met de 3 el suiker en het laatste ei. Schep met een lepel het mengsel op het beslag. Ga dan met een mes door het mengsel, zodat je een soort marble-effect krijgt.
6. Bak de cake voor 40 min, als hij stevig aan voelt is hij goed. Laat het afkoelen en haal het voorzichtig uit de vorm en snij de cake in stukken.

Succes en eet smakelijk!

Ps: Dit recept komt uit ‘Brownies‘ isbn: 978-1-4075-1519-9

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Anke
    juli 17, 2011 at 12:32 pm

    Dat ziet er superlekker uit! Ik ga ze ook maken, ik laat je weten hoe ze gesmaakt hebben,
    Groetjes Anke

  • Reply
    Margriet
    juli 19, 2011 at 8:08 pm

    Ziet er héérlijk uit, deze ga ik zeker ook maken. Heb je al meer recepten uit het boek gebruikt?

    • Reply
      Sj Kitchen
      juli 20, 2011 at 8:16 am

      Ja:) Het is echt een fantastisch boek, ik heb de ‘gewonere’ brownies uit het boek al eens gemaakt. De apartere brownies zien er ook heel erg lekker uit, maar die heb ik nog niet geprobeerd (op deze na dan).

  • Reply
    Anke
    juli 20, 2011 at 3:26 pm

    Ik heb de Brownies net in de oven gezet, ik ben benieuwd! Smelling and looking good! Had alleen de drie gewone scheppen suiker al bij het browniebeslag gedaan, zag later (verder in het recept) dat deze suiker ergens anders voor was bedoeld ;-). Nu vraag ik me alleen nog af of mijn bakblik niet te groot is. Laat je nog weten hoe het eindresultaat was.

    Groetjes Anke

    • Reply
      Sj Kitchen
      juli 20, 2011 at 4:26 pm

      Ik hoop dat hij lukt! Ik heb het voor de volgende keer in ieder geval wat duidelijker gemaakt:)
      Eet smakelijk zometeen!

      • Reply
        Anke
        juli 21, 2011 at 7:39 pm

        Mmm! Ze waren echt heel goed! Echt een aanrader! Dat vonden ook de vrienden die hebben meegegeten.

        Groetjes Anke

    Leave a Reply

    Close