Recepten

Brownie met kwark en frambozen

Deze brownie heb ik voor mijn familie gemaakt toen ik met hen mijn 23e verjaardag vierde. Dat is al weer 2 maanden geleden, maar ik was vergeten dat ik hier nog foto’s van had staan. Het recept komt uit Het Hummingbird Bakboek, een van mijn favoriete baksel boeken. Het recept vraagt voor een braadslee van 23x33x5 cm en ik heb zo’n joekel niet in huis. Ik heb daarom een ronde bakvorm genomen met ongeveer het zelfde oppervlak (diameter van 30cm).
Mijn familie heeft hier lekker van gesmuld en ik vond hem zelf ook goed geslaagd. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Ingrediënten:
Brownie
200g pure chocolade
200g boter, op kamertemperatuur
250g poedersuiker
3 eieren
110g bloem

Kwarklaag
400g verse roomkaas, op kamertemperatuur
150g poedersuiker
1/2tl vanille extract
2 eieren

Roomlaag
3dl slagroom
100g poedersuiker
150 frambozen en extra om te garneren

Bereidingswijze:
De brownie
1. Verwarm de oven voor op 170°C, bekleed een braadslee met bakpapier en smelt de chocolade au-bain-marie.
2. Klop de boter en de suiker tot ze goed zijn vermengd. Voeg een voor een de eieren toe. Mix geleidelijk de bloem erdoor en als het een geheel is, meng dan rustig de chocolade erdoor.
3. Giet het beslag in de braadslee of de ronde bakvorm en strijk het glad.

De kwarklaag (meer cheesecake, naar mijn mening)
1. Doe de roomkaas, suiker en vanille in een kom en mix tot het glad en dik is.
2. Voeg een voor een de eieren toe. Het mengsel moet glad en romig zijn. Mix op de hoogste stand aan het eind, om het luchtiger te maken, maar niet te lang, want anders gaat het schiften.
3. Schep dit op het browniebeslag en strijk het glad. Bak de koek 30-40 min tot de kwarklaag stevig aanvoelt en de randen goudbruin zijn.
4. Laat de koek volledig afkoelen en zet hem afgedekt 2 uur of tot de volgende dag in de koelkast.
De roomlaag
1. Klop de slagroom, suiker en frambozen met een mixer of met een keukenmachine, tot het mengsel lobbig en niet te stijf is.
2. Stort de brownie op een schaal en leg hem met de kwarklaag naar boven. Strijk de roomlaag over de bovenkant en garneer met de extra frambozen.

De combinatie chocolade, cheesecake en luchtig, zoet fruit is echt heerlijk. Het kost even wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat. Het ziet er mooi en leuk uit en het smaakt echt heerlijk zomers. Ik kan me voorstellen dat dit met aardbeien, bosbessen of bramen ook lekker zal zijn. (Pssst! Op de laatste foto is hij al twee dagen oud, dus de slagroom is wat ingekakt en de frambozen zien er wat minder vers uit).
Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close