Recepten

Blondies

Ik ben sinds kort gastblogger op whatabeauty.nl en dit is de eerste blogpost die ik voor hen heb geschreven. 

Ik ben echt dol op brownies, ik heb intussen zoveel varianten gemaakt, maar de een is nog lekkerder dan de ander. Ik had besloten om weer eens een Blondie te maken. Een blondie is een witte variant op de Brownie, de versie die ik heb gemaakt staat ook wel bekend als de butterscotch brownie, want hier zit geen witte chocolade in. In de klassieke blondie wel. Dit is echt een onwijs lekkere plaatkoek, zoals dat heet. Hij is lekker zoet, kleverig, notig, met een vleugje chocolade. Dit moet je echt eens proberen.
Photobucket

Ingrediënten:
125g bloem
2 theelepels bakpoeder
3/4 theelepel zout
85g boter
350g basterdsuiker
2 theelepels vanille extract
2 eieren
60g pure chocolade, grof gehakt
60g hazelnoten, grof gehakt
60g amandelen, grof gehakt
Photobucket
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C,  vet een brownie bakblik in met olie en een kwastje en bekleed deze met bakpapier.
2. Mix de bloem, bakpoeder en zout in een kleine kom met een garde door elkaar.
3. Smelt de boter in een steelpan. Als de boter gesmolten is, haal het pannetje van het vuur en mix de suiker en het vanille extract er door heen.
4. Mix een voor een de eieren door het mengsel, tot je een geheel krijgt. Mix dan het bloem mengsel erdoor, tot je een dik caramel kleurig beslag hebt.
Photobucket 5. Doe nu de chocolade, hazelnoten en amandelen erdoor en giet dan het beslag in je bakblik. Verspreid het gelijk over het bakblik met een spatel. Doe het nu in de oven voor 30 minuten. Maak je geen zorgen als het er nog niet gaar uitziet, ze worden steviger naarmate ze afkoelen. Laat ze dan ook volledig afkoelen, voordat je ze opeet.
Photobucket 6. Als ze zijn afgekoeld, kun je ze in blokken snijden en met een spatel uit het bakblik scheppen.
Photobucket PhotobucketJe kan de noten en chocolade vervangen door alleen chocolade (wit, puur, melk), of alleen 1 soort noot, wat dacht je van pecan noten? Als je maar 180g aan vulling ingrediënten hebt. Het is helemaal aan jou, al moet ik zeggen dat ik deze variant het lekkerst vind.
Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    info@lifebyrosie.nl
    november 8, 2012 at 12:05 pm

    Ziet er echt heer-lijk uit! Jamm! Helaas doe ik op dit moment aan de lijn maar ik ga hem zeker bewaren voor de kerstvakantie (dan mag ik weer lekker zondigen van mijzelf 😉 )

  • Reply
    Saskia
    november 10, 2012 at 9:16 am

    Hij was heerlijk! Alleen was hij bij mij al vrij hard toen hij uit de oven kwam, niet zoals bij jou. Enig idee hoe dat komt? Maar desalniettemin viel hij hier in de smaak!

    • Reply
      Sj Kitchen
      november 13, 2012 at 8:11 pm

      Dan heb je denk ik een iets andere oven dan ik. Het kan zo zijn dat de ene oven wat sneller of net iets warmer is dan de ander. Volgende keer zou ik hem er 5 min eerder uit halen of de temp wat lager zetten.

      • Reply
        anke
        november 14, 2012 at 9:41 pm

        Ik had een vrij klein vierkant bakblik (22 bij 22 cm), waardoor ik bang was dat het baksel misschien niet gaar zou worden. Maar hij was perfect, misschien lag het aan het formaat van het bakblik?

    • Reply
      anke
      november 14, 2012 at 9:42 pm

      Ik had een vrij klein vierkant bakblik (22 bij 22 cm), waardoor ik bang was dat het baksel misschien niet gaar zou worden. Maar hij was perfect, misschien lag het aan het formaat van het bakblik?

  • Reply
    anke
    november 10, 2012 at 2:06 pm

    Het staat in de oven! Ziet er nu al heerlijk uit! To be continued…

    Groetjes Anke

  • Reply
    marinus
    november 11, 2012 at 8:40 pm

    … the day after en het water loopt me in de mond om de laatste stukjes te gaan eten. Wat ontzettend lekker! Heerlijk kruimelig, knapperig, zoet en noterig! Een perfecte combinatie! Doordat het iets te lang in de oven stond zijn de randen wat (meer) gekarameliseerd, ook erg lekker!

    Goedgekeurd dus. Anke mag deze vaker maken 🙂

  • Reply
    Marian
    november 13, 2012 at 6:53 pm

    Gisteren genoten van de blondies. Overheerlijk waren ze!

  • Reply
    anke
    november 13, 2012 at 7:10 pm

    Wow! Deze waren echt heel goed. Er hebben 6 mensen van gegeten en de mening was unaniem dat deze Blondies verrukkelijk zijn!! De suiker was een soort van gekaramelliseerd, lekker!

  • Leave a Reply

    Close