Recepten

Blondies met Cream Cheese Swirls

424 ongelezen posts op Bloglovin, een aantal comments die ik nog moest toestaan en ruim een maand niets online gezet. Tja, ik ben echt even een maand niet met bloggen bezig geweest. De eeuwige ‘ik was druk’ smoes is niet echt van toepassing, ik ben namelijk docent en heb dus lekker vakantie. Wel ben ik flink gaan DIY’en voor de bruiloft, zijn mijn vriend en ik druk bezig met een ander huis, en ik had gewoon echt.geen.zin.in.bloggen. Excuses als je mij hebt gemist! Nou goed, op naar het recept voor de Blondies. Deze heb ik overigens al een hele tijd geleden gemaakt, namelijk voor dat zelfde personeelsuitje waar ik ook Rocky Road voor maakte. Deze blondies waren ook erg lekker, niet zo moeilijk om te maken en ze hebben ook niet een hele uitgesproken smaak. Dus lekker basic dit keer! photo IMG_0173_zps32927bd4.jpgIngrediënten:
Topping
115g roomkaas
2 el suiker
1 eidooier
1el bloem

Blondie
180g bloem
1tl bakpoeder
1/4 tl zout
170g boter
250g basterdsuiker
50g suiker
2 eieren
2tl vanille extract
75g amandelen, grof gehakt (of walnoten/pecannoten)

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakblik in van 33cm bij 22cm en bestuif deze ook met wat bloem.
2. Begin met de topping. Klop de roomkaas los samen met de suiker. Voeg het eigeel toe en de bloem en mix tot je een geheel krijgt. Zet dit aan de kant. photo IMG_0148_zpsb21bca45.jpg3. Maak dan het beslag voor de blondie. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng het door elkaar.
4. Doe de boter en suiker in een grote kom en mix deze tot een romig geheel met een handmixer of een keukenmachine.
5. Voeg de eieren en het vanille extract toe. Mix tot een geheel. Voeg dan het bloemmengsel toe en mix tot een mooi glad beslag. Roer de amandelen door het beslag. photo IMG_0150-1gesleept_zps10653335.jpg6. Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het over de bakvorm met een spatel. Schep het roomkaasmengsel met een lepel verspreid over het beslag. Pak dan een mes en ga voorzichtig met het mes door het beslag, zodat je mooie ‘swirls’ krijgt. photo IMG_0154_zps74092bd2.jpg7. Zet dit in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. photo IMG_0177_zpsbd12dfe8.jpgIk heb hem voor de volle 40 minuten in de oven gezet, maar ik vond hem iets te droog voor een blondie, het was meer een lekkere cake. Ik denk, afhankelijk van je oven, dat 35 minuten echt wel genoeg is. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hester
  augustus 7, 2013 at 9:02 am

  Ik heb pas voor het eerst een blondie op (van Koekela), ik houd het liever bij de brownies denk ik maar ’t was wel lekker. Geniet van je vakantie! Welk vak geef je eigenlijk? ^^

 • Reply
  Joyce
  augustus 7, 2013 at 1:37 pm

  Lijkt me erg lekker!

 • Leave a Reply

  Close