Recepten

Blauwe Bessen Bananenbrood

Dit recept verscheen eerder op Elisejoanne.nl, een blog van vriendinnetje Elise waar je 2 keer per maand op zaterdag een recept van mij kan vinden.

Iedereen heeft wel eens een paar bananen in huis die overrijp zijn en die echt niet meer lekker zijn om te eten. Als je bananen zo rijp zijn dat ze niet meer lekker zijn, dan heb je de perfecte banaan om mee te bakken. Bananenbrood is dan (wat mij betreft) de lekkerste en makkelijkste optie. Om dit recept een zomers tintje te geven heb ik blauwe bessen aan dit bananenbrood toegevoegd, wat het weer net iets frisser maakt. Dit blauwe bessen bananenbrood is echt superlekker en heb je zo voor elkaar.Blauwe bessen bananenbroodIngrediënten:
2 rijpe bananen
125g boter, op kamertemperatuur
200g suiker
3 eieren
1tl vanille extract
250g bloem
1tl bakpoeder
1tl baking soda
¼ tl zout
75g blauwe bessen

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160°C, vet een cakeblik of broodbakblik in met boter en bestuif deze met bloem.
2. Prak de bananen met een vork en zet apart. Doe de bloem, bakpoeder, baking soda, en zout in een kom en zet ook apart.
3. Doe de boter en suiker in een kom en mix deze tot een luchtig en romig geheel.
4. Voeg de eieren een voor een toe en voeg ook de geprakte bananen en het vanille extract toe. Mix tot je een mooi geheel hebt.
5. Doe het kommetje met bloem, bakpoeder, baking soda en zout bij het natte mengsel en mix tot je een mooi beslag hebt.
6. Doe een beetje bloem bij de blauwe bessen en zorg er voor dat alle bessen een laagje bloem hebben. Dit zorgt er voor dat straks niet alle blauwe bessen naar de bodem zakken. Spatel ze voorzichtig door het beslag. Blauwe bessen bananenbrood7. Schep het beslag in de bakvorm en zet deze 50 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt, dan is hij klaar.
8. Laat hem minstens 10 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Laat volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.Blauwe bessen bananenbroodNog een extra tip: snij het blauwe bessen bananenbrood in plakken, verpak de plakken in plasticfolie en vries ze in. Haal ’s ochtends een plak uit de vriezer en zo heb je bij de koffie/thee op het werk of op school een ‘vers’ plak blauwe bessen bananenbrood, lekker! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close