Recepten

Basisrecept: Cake

Ik had onwijs veel zin om een simpele cake te bakken en tot mijn grote verbazing stond dit recept nog niet op SJ Kitchen, tot nu dan.

Een cake is eigenlijk altijd goed en heel erg makkelijk om te maken en je kan met dit basisrecept eindeloos varieren; je kan er een chocoladecake van maken door cacaopoeder aan het beslag toe te voegen, je kan een citroencake maken door wat rasp en sap er aan toe te voegen, je zou zelfs een stroopwafelcake kunnen maken door een snufje kaneel en stukjes stroopwafel aan het beslag toe te voegen. Nu eerst het basisrecept!

Ingrediënten:

200g boter
192g suiker
8g vanillesuiker
4 eieren
200g bloem
2tl bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C, vet het cakeblik in en bestrooi met bloem.
2. Klop de boter luchtig met de handmixer, voeg de suikers toe en mix tot een luchtig en romig geheel.
3. Voeg de eieren een voor een toe. Schraap met een pannenlikker langs de randen van de kom, zodat alles wordt opgenomen.
4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix tot je een mooi beslag hebt.5. Schep het beslag in de bakvorm, strijk glad en zet het een uur in de oven.6. Als een satéprikker er schoon uit komt dan is de cake klaar.

Soms gaat er niks boven een zelfgemaakte simpele cake en eigenlijk vindt iedereen dit wel lekker. Heel erg gemakkelijk en je hebt het zo klaar!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close