Recepten

Basic tomatensoep (met ballen!)

Ik heb de afgelopen tijd 2x tomatensoep gemaakt vanwege verjaardagen. Ik lust zelf geen tomatensoep, maar van wat ik heb gehoord was hij erg lekker.

Ingredienten:
200g gehakt
3 eetlepels olijfolie
2 uien, versnipperd
1 blikje tomatenpuree
1 bak Roma tomaten (750g) in blokjes
1 1/2l groentebouillon (2 tabletten)
Peper en zout

Bereidingswijze:
1. .Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er balletjes van. Zet deze opzij.
2. Doe de olijfolie op de bodem van de soeppan en fruit de uitjes op laag vuur. Bak ze ongeveer 3-5 minuten.
3. Voeg de tomaten en de tomaten puree toe en bak dit ook zo’n 5 min.
4. Schenk de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
5. Voeg de balletjes aan de soep toe en breng de soep op smaak met peper en zout als de balletjes aan de oppervlakte drijven.

In principe is de soep zo klaar, maar ik begrijp dat tomatensoep lekkerder is als je het nog een paar uurtjes/een avond laat staan en dan weer opwarmt.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close