Recepten

Basic Groentesoep (met ballen)

Als ik niet zo’n honger heb of als ik ziekig ben, dan staat groentesoep vaak op het menu. Ik ben absoluut geen soepmens en er zijn maar twee soepen die ik echt lekker vind: Kippensoep en groentesoep, beide zijn heldere soepen en dat zal vast geen toeval zijn;)
In onderstaand recept kan je lezen hoe ik mijn groentesoep maak.

Ingrediënten (voor 1,5 tot 2 liter soep)

1,5 liter water
3 bouillon blokjes
1 soepgroente pakket
250 gram gehakt
Peper en zout
vermicelli of gewoon pasta

Bereidingswijze:

1. Kruid het gehakt met peper en zout en maak er ballen van (voeg extra zout toe, door het kookproces ‘verliest’ het gehakt zout en dus smaak)
2. Breng het water aan de kook en voeg de bouillon blokjes toe, roer goed door
3. Voeg de ballen toe en ik wacht dan altijd even en voeg daarna de groente toe.
4. Proef tussendoor even of het niet te zout is, of te flauw. Als het te zout is, kan je er water bijvoegen, als het te flauw is kan je peper en zout bijvoegen.
5. Als de ballen drijven is het vlees gaar, dan voeg ik de pasta toe en kook de soep door totdat de pasta gaar is.
6. Als de soep goed op smaak is, je ballen en pasta gaar, kun je het eten!

Soep kan je heel goed nog een dag bewaren, gewoon deksel erop en laten staan.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close