Recepten

Basic Brownies

Ten eerste wil ik jullie nog een gelukkig en gezond nieuw jaar wensen! Ten tweede weet ik dat het veel te lang geleden is dat ik een recept heb gepost, maar het is dan ook veel te lang geleden dat ik iets heb gebakken wat ik wou posten. Ik heb wel veel gebakken, maar dat waren proef taarten voor de bruiloft van m’n broer (die ik dus mag verzorgen) en ik wil natuurlijk het geheim van de chef niet weggeven!
Goed, over naar het recept waar ik zo van genoten heb, dat ik er stiekem van baalde dat ik het met mijn klasgenoten moest delen. Zoals de titel het al zegt, gaat het over brownies! Een simpel recept, maar deze waren echt perfect, niet te zwaar en lekker kleverig. (Uit: The Cookie Jar Cookbook.)

Wat heb je nodig?
70g bloem
70g cacao poeder
1/4tl bakpoeder
1/4tl zout
90g boter
190g suiker
2 eieren
2tl vanille extract
30g Smarties (ik heb Dr.Oetker Minifeest gebruikt)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een brownie bakblik in met boter en strooi er bloem over heen. Ik heb er ook nog bakpapier in gedaan op zo’n manier dat ik hem er makkelijk uit kan trekken (Zie foto’s).
2. Mix de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een kom.
3. Smelt de boter in een steelpannetje. Verwijder de pan van het vuur en mix de suiker door de boter. Als het wat is afgekoeld roer je ook de eieren en de vanille extract erdoor.
4. Mix als laatste het bloem mengsel erdoor.
5. Giet het beslag in het bakblik en strooi de smarties erover. Doe hem in de oven voor ongeveer 18 minuten. Laat hem volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Margriet
    januari 4, 2012 at 4:20 pm

    Yay je bent terug! 🙂 Ziet er heerlijk uit! <3 Brownies <3

  • Leave a Reply

    Close