Recepten

Barbecue Bananenboot

Wat is het ontzettend warm hè? Ik ga deze warme dagen al puffend door het leven, ik drink liters water en ik heb geen zin in eten, laat staan bakken of koken. Gelukkig bestaat het concept barbecue en dan hoef ik vrij weinig te doen. Op wat groente snijden en brood in de oven doen na, doet mijn man al het werk. Toch wilde ik, ondanks de hitte, deze barbecue eens wat anders doen dan een stukje vlees op de gril. Pinterest is wat eet inspiratie betreft echt mijn holy grail en toen ik deze bananenboot tegen kwam dacht ik meteen: dat moet moet ik maken!  photo IMG_0176_zpsknzpjvnm.jpgWat heb je nodig?
Een hete barbecue
Aluminiumfolie

Ingrediënten
Een banaan per persoon
Chocoladedruppels of chocolade in kleine stukjes gehakt
Mini marshmallows of grote marshmallows in vieren geknipt photo IMG_0159_zpszgmjosni.jpg

Bereidingswijze:
1. Maak in elke banaan in de lengte een snee, ga niet dieper dan de binnenkant van de schil aan de achterkant.
2. Duw de banaan voorzichtig open en druk er chocoladedruppels in, doe er vervolgens wat minimarshmallows bij en strooi er dan nog wat druppels over.
4. Scheur een stuk aluminiumfolie af en vouw deze twee keer dubbel en pak de banaan in, maar laat de bovenkant vrij. Zo voorkom je dat de marshmallow en chocolade aan het folie plakt. photo IMG_0172_zpsgrobfsdb.jpg5. Leg de bananen op de barbecue en laat ze 5 tot 7 minuten bakken of totdat de schil zwart is. photo IMG_0180_zps3eummnmp.jpg6. Serveer de bananen op een schaaltje met een lepeltje en uitlepelen maar! photo IMG_0183_zps3swuu74m.jpgZo, zo, zo lekker! De perfecte afsluiter van de barbecue. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hester
    juli 1, 2015 at 11:04 pm

    Er staan nog een heleboel barbecues gepland bij mij en misschien is dit wel iets om te onthouden, lekkere combi! ‘Geniet’ van het warme weer 😉

  • Leave a Reply

    Close