Recepten

Bananentaart/cake

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het befaamde kookboek The Complete Magnolia Bakery Cookbook. Daar heet het Hummingbird cake, maar ik heb er zoveel essentiële ingrediënten uitgehaald, dat je het dat niet meer kan noemen. Zo moesten er nog ananas en pecannoten bij, moest je er twee maken en moest je er creamcheese frosting tussen en overheen doen. Dat heb ik niet gedaan, ik had twee te rijpe bananen, geen boter (maar wel olie) en dit recept paste het beste:). Zo simpel kan het leven soms zijn!
Over naar het recept:

Ingrediënten
1,5 cups bloem
0,5 theelepel kaneel
0,5 theelepel baking soda
0,5 theelepel zout
0,7 cup zonnebloemolie (zeg maar een halve cup en een beetje)
1 cup suiker
2 eieren
0,5 theelepel vanille extract
2 rijpe bananen, gepureerd

Bereiding:
1. Vet een taart blik in. (Geen springvorm, dat kan lekken)
2. Doe de bloem, kaneel, baking soda en zout bij elkaar en roer goed door.
3. Mix de suiker en de olie met een elektrische mixer en doe er 1 voor 1 de eieren erbij.
4. Doe de vanille er bij en mix totdat alles goed door elkaar gemixt is en het soort van luchtig is.
5. Mix de banaan er door en daarna de droge ingrediënten totdat het geheel glad is.
6. Doe de mix in het taart blik en zet het in de oven op 160°C voor ongeveer 40min. Als een sateprikker er schoon uitkomt, is het gaar.

Ik ben dol op m'n boerenbond bordjes:)

Eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close