Recepten

Bananentaart met karamelglazuur

Ik had 2 erg rijpe bananen (lees: rijp voor de prullenbak) maar ik heb ze dankzij een recept uit dit kookboek nog weten te redden van de ondergang. Het recept komt uit ‘1 Beslag, 100 Cakes’, wat ik tegen kwam toen ik met MissHealthy in Utrecht was. Een variant op ‘1 Deeg, 100 Koekjes’. Dat kookboek vind ik erg fijn en toen ik de inhoud van deze zag was ik meteen enthousiast. Bovendien was hij maar €5,95 dus daar kan ik hem echt niet voor laten liggen.
Terug naar de cake!

Ingrediënten:
Voor de cake
185g bloem
1 el bakpoeder
60g roomboter
65ml creme fraiche
110g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren, losgeklopt
1 tl vanille extract
2 rijpe bananen, geprakt

Voor het glazuur
3 el roomboter
3 el lichtbruine basterdsuiker
2 el creme fraiche
80g poedersuiker

Bereidingswijze:
1. Bekleed de bodem van een bakvorm (ik heb een brownie bakblik gebruikt  á 29×19) met bakpapier en vet hem in met olie. Verwarm de oven voor op 160°C (140°C hetelucht)
2.  Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom en voeg de boter, crème fraiche, basterdsuiker, eieren en het vanille extract toe. Mix tot het een glad mengsel is en roer dan de geprakte bananen erdoor.
3. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak ongeveer 1 uur in de oven, of tot de taart gerezen en goudbruin is. Bij mij duurde het iets minder dan 50 minuten tot dat hij gaar was, dit checkte ik met een saté prikker.
4. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem voorzichtig op een rooster en laat hem verder afkoelen.

Het glazuur:
1. Smelt de boter en de basterdsuiker in een steelpannetje en laat al roerend 2 minuten pruttelen.
2. Neem de pan van het vuur en klop de creme fraiche en de poedersuiker er door. Zeef deze eerst, dat heb ik niet gedaan en ik had klontjes poedersuiker door het glazuur.
3. Laat het 30-40 minuten afkoelen, of totdat het stevig is.

Bestrijk de cake met het glazuur en dan is deze hemels lekkere cake klaar!

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    petra
    augustus 13, 2011 at 9:19 am

    Ik ben niet zo voor bananen, maar ze zien er toch lekker uit hoor!

  • Reply
    Margriet
    augustus 13, 2011 at 2:57 pm

    Ziet er heerlijk uit! Ik heb de laatste weken een bananentic en dit recept gaat zeker van pas komen!

  • Reply
    We love sweet stuff
    augustus 13, 2011 at 8:22 pm

    Je hebt veel lekkere dingen op je blog staan!:)
    The chocolat chip cookies zijn ook mijn favoriet. Kan er niet genoeg van krijgen

    • Reply
      Anke
      augustus 20, 2011 at 10:43 am

      Ik heb deze gisteren gemaakt! Heerlijk!! Dat laagje karamel is echt geniaal.
      x Anke

      • Reply
        Anke
        augustus 21, 2011 at 7:20 pm

        Hij is al op ;-)!

  • Reply
    Conny
    mei 28, 2013 at 2:36 pm

    Wat een heerlijk recept is dit. Ik kan best lekker koken maar cakes en taarten ben ik geen ster in. Afgelopen zondag heb ik deze cake gemaakt. Mijn man vond het lekker. Gisteren stukjes aan mijn collega’s laten proeven. Vonden het ook erg lekker, ik trots 😉 Met een kleine opmerking waar ik het wel met eens was, mespuntje zout had er wel ingekund.
    Aanstaand weekend ga ik een ander recept van jou proberen. Nu al zin in!
    Groetjes van Conny

  • Laat een reactie achter op We love sweet stuff Cancel Reply

    Close