Recepten

Bananenbrood met chocolade-pindakaas swirl

Het is een hele mond vol: bananenbrood met chocolade-pindakaas swirl, maar ik kon er echt geen kortere naam voor verzinnen die de lading goed dekt. Ik raakte geïnspireerd om creatief aan de slag te gaan met bananenbrood door de smoothie die ik bijna elke ochtend drink: een banaan, chocolade, pindakaas, havermout en amandelmelk smoothie. Gezond, lekker en ontzettend simpel om te maken.

Zo lekker dus dat ik aan de slag ging met het idee voor een bananenbrood variant hier op. Het recept voor het overheerlijke resultaat zie je hieronder. bananenbrood

Ingrediënten:

  • 1oog pindakaas
  • 100g pure chocolade
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 250g bloem
  • 200g suiker
  • 100g boter, op kamertemperatuur
  • 1 snufje zout
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade en de pindakaas au bain marie en roer door. Laat wat afkoelen.
  2. Bekleed ondertussen een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Prak de bananen tot een puree en zet apart.
  4. Doe de suiker en de boter in een kom en mix tot een geheel. Voeg de eieren en de puree toe en mix tot alles is opgenomen.
  5. Voeg de bloem, zout, baking soda en bakpoeder door en meng tot je een mooi beslag hebt.
  6. Schep het beslag in de bakvorm en giet het chocolade-pindakaas mengsel er overheen.
  7. Maak voorzichtig (en ga niet te lang door) roterende bewegingen met een mes door het chocolade-pindakaas mengsel, zodat je echt een ‘swirl’ door het beslag krijgt.
  8. Zet het bananenbrood 50 minuten in de oven en laat minimaal 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm verwijderd.bananenbrood

Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Lianne
    april 24, 2017 at 11:09 pm

    Oh, het water loopt me in de mond, de combinatie chocolade, banaan en pindakaas vind ik sowieso erg lekker, dus dit zal zeker heel erg goed smaken! 🙂

  • Reply
    Ella
    september 20, 2017 at 11:01 am

    Als liefhebber van de Bananensplit moet ik dit natuurlijk gaan proberen. Bedankt voor het recept.

    • Reply
      Sanne
      september 21, 2017 at 9:11 pm

      Graag gedaan!

    Leave a Reply

    Close