Recepten

Banana Cream Pie

Deze taart maakte ik al een tijd geleden, namelijk voor de verjaardag van mijn vriend en dat was 21 mei. Maar deze taart is zo lekker, de foto’s waren er, dus restte mij alleen nog het recept met jullie te delen zodat jullie ook kunnen genieten van deze heerlijke, zachte, zoete, taart.
Ingrediënten:
Voor de bodem
175g bloem
snufje zout
125g koude boter in blokjes
1,5 el koud citroensap
2-3 el ijskoud water


Voor de vulling
125g suiker
5el maizena
mespunt zout
600ml volle melk
4 eidooiers
50g boter in blokjes
2el rum extract van dr. Oetker of echte rum
2 zakjes vanille suiker
3 rijpe bananen, gepeld
200ml slagroom

Bereidingswijze van de bodem:
1. Doe de bloem in een grote kom, voeg het zout toe en werk de boter met twee messen (je maakt als het ware schaarbewegingen met je messen) door de bloem tot je een rulle massa hebt.
2. Voeg het citroensap toe, als je dan nog geen samenhangende bal kan maken, kan je voorzichtig wat water toevoegen. Voeg alleen zoveel water toe als je nodig hebt, anders wordt het deeg plakkerig.
Tip: Dit kan ook met een keukenmachine en dat gaat een stuk makkelijker. 
3. Verpak de bal in plasticfolie en laat deze minimaal 4 uur in de koelkast rusten.
4. Rol vervolgens de bal uit, maak de lap net zo groot tot hij 1cm over je taartvorm kan hangen.

Bereidingswijze:
1. Maak je taartbodem klaar, bekleed je bakvorm ermee en laat deze een halfuur in de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 225°C.
2. Leg bakpapier op de taartbodem en strooi droge bonen over de bodem. Bak de vorm voor ongeveer 10 minuten. Verwijder de bonen en het bakpapier en bak hem vervolgens nog 5 minuten tot hij goudbruin is.
3. Meng vervolgens de suiker, maizena en zout in een pan. Zet deze op halfhoog vuur en voeg geleidelijk al roerend de melk toe. Blijf roeren tot het dik wordt en laat nog zo’n 2/3 minuten pruttelen.
4. Klop de eidooiers los en voeg zo’n 100ml van het melkmengsel er aan toe. Doe dit weer terug bij het melkmengsel en verwarm dit onder voortduren roeren voor ongeveer 2 minuten, op een laag vuurtje. Laat het niet koken, anders gaat het klonteren.
5. Neem de pan van het vuur en roer de boter, rum en 1 zakje vanillesuiker er door. Laat de crème helemaal afkoelen.
6. Snijd 2 bananen in plakjes, beleg de taartbodem ermee en giet de crème er over heen. Zet deze in de koelkast.
7. Klop vlak voor opdienen de slagroom stijf, met het laatste zakje vanillesuiker en verdeel het over de crème. Snij de laatste banaan in plakjes en verdeel deze over de slagroom.
Ik was een beetje skeptisch, maar vanaf het moment dat ik het rumextract aan het melkmengsel toevoegde, was ik om. Wat kwam daar een heerlijke geur vanaf! Het deed mij denken aan de advocaat toffees van Van Melle en ik kon ook niet meer van de crème afblijven. Het is best een werk en ik vind dit voor een baksel een wat ingewikkeldere variant, zeker bij de crème moet je opletten. Maar het gaat het zo waard zijn, geloof me! Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Wilma
    juli 24, 2012 at 8:40 am

    Dit lijkt me wel een hele lekkere taart, die het werk wel waard is!!! Mmmmmm……

  • Reply
    Lisanne
    juli 24, 2012 at 11:24 am

    Dat ziet er super goed uit! Alle verjaardagen zijn hier net een beetje voorbij, maar ik heb het recept op Bloglovin opgeslagen voor een andere keer. De combinatie lijkt me heerlijk!

  • Leave a Reply

    Close