Recepten

Banana Bread Brownies

Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat ik dol ben op brownies. Mijn ouders weten dit ook en toen zij in New York waren hebben ze het bakboek Fat Witch Brownies mee genomen van Patricia Helding. Zij is de eigenaresse van een Bakery in Manhattan, waar ze brownies, blondies en allerlei andere plaatkoeken verkoopt. Ik kon niet wachten om er wat uit te bakken en het eerste wat ik er uit had gemaakt zijn Banana Bread Brownies, wegens een aantal rijpe bananen die ik nog had liggen. Ze zijn overigens goedgekeurd door mijn familie. Benieuwd naar het recept? Klik dan verder! photo IMG_4006_zpsdb5ca7d6.jpg

Ingrediënten:
90g boter
130g chocolade, grof gehakt
1tl vanille extract
3 rijpe bananen, geprakt (ik heb ze met een keukenmachine gepureerd)
100g suiker
3 eieren
220g bloem
1/2 tl zout

Bereidingswijze:
1. Vet een bakblik in van 23×23 en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Smelt de boter en de chocolade in een pannetje, op laag vuur. Blijf dit goed door roeren. Zet de pan van het vuur, en laat het wat afkoelen.
3. Roer de vanilla, suiker bij de geprakte bananen. Roer de eieren erdoor en mix tot het een geheel is.
4. Zeef de bloem en het zout bij het bananen mengsel en roer weer tot een geheel.
5. Doe twee derde van de gesmolten chocolade bij het bananen mengsel en mix het voorzichtig met een spatel door het mengsel. Niet mengen tot het volledig gemengd is, als je nog wat ‘swirls’ ziet is het goed. Verdeel dit mengsel over de bakvorm. photo Desktop9_zpscb3fa281.jpg6. Giet de rest van de chocolade over het beslag en creëer een ‘marble effect’ door met een spatel door het beslag te gaan. Je krijgt dan mooie sierlijke krullen door het beslag. Bak dit voor 35 minuten in de oven en laat het 1 uur afkoelen in de bakvormen. Snij het in 12 of 16 stukken. photo IMG_3996_zps49f53fd5.jpgDeze banana bread brownies zijn echt heel erg lekker, niet te machtig, niet te zoet en de combinatie van banaan en chocolade is erg goed. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Kimberly
  mei 17, 2013 at 10:49 am

  Dit lijkt me lekker!

 • Reply
  Hester
  mei 17, 2013 at 4:05 pm

  Ik krijg hier hongerrrrrr van!

 • Reply
  Lianne - Focus on Foodies
  mei 29, 2013 at 9:59 am

  Oh, wat zien die er heerlijk uit! Grappig dat het een soort combi is van bananen brood en brownies, haha! Eens kijken of ik een soortgelijke variant op de planning kan zetten, even uitpuzzelen hoe k die suikervrij en tarwevrij kan maken 😉

  Maar jij hebt vast gesmuld ;)?

 • Reply
  Ciola
  november 16, 2014 at 6:30 pm

  Ik heb hem vandaag gemaakt, en net een stukje geproefd! Ik vond het wel lekker alleen ik zou er de volgende keer wat meer chocola bij doen, want nu overheerst heel erg de banaan en van de chocola proef ik maar weinig maar voor de rest was die erg lekker!

 • Reply
  Jessica
  oktober 1, 2015 at 5:02 pm

  Hij komt net uit de oven ik heb tarwe vrij meel gebruikt en in plaats van suiker maple syrup. Ik ben zeer benieuwd, maar hij ruikt heerlijk!!

 • Leave a Reply

  Close