Recepten

Banaan mascarpone brownies

Het gebeurt ons allemaal wel eens; (te veel) bananen kopen en ze niet allemaal kunnen opeten voordat ze te rijp zijn en niet meer lekker zijn om zo te eten. Het is zonde om deze bananen weg te gooien, want juist deze bananen zijn het lekkerst om mee te bakken. Ze zijn zoet en in een paar seconden heb je een prakje waar de de heerlijkste baksels mee kunt maken. Een van de meest bekende baksels met banaan is bananenbrood, maar deze brownies met een laagje van mascarpone en banaan moet je ook zeker eens proberen. Dit recept verscheen al eerder op vriendinnenonline.nl photo IMG_0772_zps1358377e.jpg

Ingrediënten:
Brownie
70g bloem
70g cacao poeder
1/4tl bakpoeder
1/4tl zout
90g boter
190g suiker
2 eieren
2tl vanille extract

Mascarpone laag
1 rijpe banaan
175g Mascarpone
2el suiker
1 ei

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een brownie bakblik in met boter en strooi er bloem over heen. Je kan er ook nog bakpapier in doen zodat je hem er makkelijk uit kan trekken.
2. Mix de bloem, cacao poeder, bakpoeder en zout in een kom.
3. Smelt de boter in een steelpannetje. Verwijder de pan van het vuur en mix de suiker door de boter. Als het wat is afgekoeld roer je ook de eieren en de vanille extract erdoor.
4. Mix als laatste het bloem mengsel erdoor.
5. Giet het beslag in het bakblik. photo IMG_0747_zps5f8509bb.jpg6. Prak de rijpe banaan tot een puree en klop de mascarpone los en romig.
7. Voeg de banaan aan de mascarpone toe en meng tot een geheel. Voeg de suiker en het ei toe en meng weer tot een geheel. photo IMG_0748_zpsb01404ba.jpg8. Giet het mascarpone mengsel over het brownie beslag en ga met de punt van een mes voorzichtig door het beslag. Het is de bedoeling dat je het brownie beslag als het ware naar boven trekt en mooie swirls maakt. photo IMG_0749_zpsd9431239.jpg9. Zet de brownie in de oven voor ongeveer 30-35 minuten. Hij is klaar als de mascarpone laag niet meer lobbig is en goudbruin geworden is. photo IMG_0757_zpsaa0c2985.jpg photo IMG_0771_zpsa8851fa6.jpgDe combinatie banaan en chocolade is echt heerlijk en het laagje mascarpone met banaan is lekker zacht. De banaansmaak overheerst niet te veel, het is goed in balans. Lekker voor bij de thee of koffie, maar ook niet verkeerd als toetje. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Angelique
    oktober 25, 2014 at 3:43 pm

    Oh alles met mascarpone vind ik heerlijk dus ik ga dit zeker proberen

  • Reply
    Desiree
    oktober 26, 2014 at 8:59 am

    Dat moet ik eens proberen, ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Martine - Duizenden1dag
    oktober 26, 2014 at 10:38 am

    Ik maak vaak bananenpannenkoekjes als ik bananen die te bruin geworden zijn, maar volgens mij gaan ze concurrentie krijgen van deze brownies. Ze lijken me heerlijk.

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 26, 2014 at 1:00 pm

      Haha! Bananenpannenkoekjes zijn ook heel lekker;)

  • Reply
    Lauar
    maart 24, 2017 at 7:27 pm

    Ik vond het zo’n lekker idee, dat ik vandaag maar meteen aan de slag ben gegaan..
    Ik vond het alleen echt niet lekker die combinatie, en ook teveel cacao en te weinig chocolade..
    Jjammer want ze zien er wel heel mooi uit.
    Groetjes Laura

    • Reply
      Sanne
      maart 25, 2017 at 5:54 pm

      Jammer dat je het niet lekker vond! Gelukkig zijn er nog zat recepten te vinden die je waarschijnlijk wel lekker gaat vinden:)

    Leave a Reply

    Close