Recepten

Banaan-custard taart

Geïnspireerd door de Amerikaanse banana cream pie, heb ik een banaan-custard taart gemaakt. Ik had bij Jac Bostelaar (een piepklein winkeltje vol met Amerikaanse en Britse specialiteiten in Utrecht) een Graham Pie Crust gekocht en ik had al redelijk snel het idee om een banana cream pie te maken, maar dat bleek toch wat ingewikkelder dan waar ik zin in had (lees: opkomend griepje, te zielig voor ingewikkelde dingen). Gelukkig werd het me na wat speurwerk al snel helder dat zo’n dergelijke taart uit slechts vier hoofdingrediënten bestaat; een taartbodem, banaan, een dikke vanille room achtige substantie en slagroom. Dus ik heb in de supermarkt custard poeder van Dr. Oetker en slagroom gekocht. Het is misschien niet het originele recept, maar alsnog erg lekker!

Ingredienten:
1 taartbodem (je kan hem uiteraard zelf maken, google is je vriend;))
32g custardpoeder
32g suiker
0,5l melk
2 rijpe bananen
2el kokosrasp
1tl kaneelpoeder
3 blokjes chocola, geraspt

Bereidingswijze:
1. Mix de suiker en de custardpoeder in een kommetje en doe daar 3 eetlepels van de melk bij. Mix tot je een gele substantie krijgt.
2. Verwarm de melk in een pannetje, tot hij bijna kookt. Voeg dan het custardmengsel er aan toe. Roer goed door en breng het aan de kook. Laat zo’n 3 minuten zachtjes doorkoken. Haal dan van het vuur.
3. Roer de custard (die nu heel dik is geworden) nog af en toe. Pel de bananen en snij ze in plakjes. Verdeel ze over de taartbodem. Strooi er de kaneel, 1 blokje geraspte chocolade en 1el kokosrasp over.
4. Giet de custard over de bananen en verdeel het met de achterkant van een lepel. Zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast.
5. Als hij goed is opgestijfd, verdeel de rest van de chocola en kokosrasp over de taart en spuit toefjes slagroom aan de buitenkant van de taart. Klaar!

Simpel, snel, ziet er leuk uit en erg lekker!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Margriet
    oktober 29, 2011 at 7:13 pm

    Ziet er superlekker uit! 🙂 Gaaf winkeltje is het hè!

    • Reply
      Sj Kitchen
      oktober 29, 2011 at 7:29 pm

      Dankje:) En ja heel tof! Als ik in Utrecht ben, kan ik het echt niet laten om eventjes naar binnen te gaan.

  • Reply
    Ellen
    november 3, 2011 at 11:56 am

    Mmmm ziet er heerlijk uit! Ik heb ook eens zoiets gemaakt, maar vond het erg zwaar, was een beetje tegengeslagen. Misschien moet ik deze eens proberen!

    • Reply
      Sj Kitchen
      november 3, 2011 at 12:32 pm

      Ja zeker, want deze is helemaal niet zwaar, integendeel:)

    Leave a Reply

    Close