Recepten

Appelmuffins

‘My name is Pien and I approve this message.’

Cupcakes staan al een tijdje bovenaan de bakhitlijst en daardoor vergeten we bijna haar geniale en lekkere zus, de muffin! Ik had met Sinterklaas een blik gekregen, met allemaal muffin recepten er in en deze heerlijke appelmuffins komen ook uit dit blik.
Normaal gesproken neem ik foto’s van het hele proces, maar dat ben ik deze keer vergeten!

Ingrediënten (voor 12 stuks):
2 appels
2 el citroensap
250g bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
1 ei
125g suiker
1 zakje vanillesuiker
80ml plantaardige olie
250g yoghurt (ik heb magere gebruikt)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en leg papieren bakvormpjes in het muffinblik.
2. Schil de appels, snij ze in kleine blokjes en doe het citroensap erbij. Dit zorgt ervoor dat ze niet bruin worden.
3. Meng de bloem, bakpoeder en bakingsoda in een kom. Doe daar de suiker, vanillesuiker, olie, yoghurt en ei bij. Mix snel tot een geheel. Roer dan de stukjes appel erdoor.
4. Vul de bakvormpjes met het mengsel en zet ze in de oven voor ongeveer 30/35 minuten.
Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    whatevermakesyousmile
    januari 16, 2012 at 8:47 pm

    Kan niet slecht zijn, heerlijk!

  • Reply
    Ellen
    januari 16, 2012 at 9:49 pm

    Mmm ziet er goed uit! Appel? Hihi. Leuk dat je plantaardige olie en yoghurt gebruikt, dat is zo eens iets anders!

  • Leave a Reply

    Close