Recepten

Appelkruimelrepen

Soms dan heb je van die dagen dat je onwijs veel zin in wat lekkers hebt, maar er niks in huis is. Ook had ik weinig zin om boodschappen te doen, dus ging ik aan de slag met de ingrediënten die ik in huis had en die jij waarschijnlijk ook wel in huis hebt! Hieronder volgt een makkelijk recept voor appelkruimelrepen, met basis ingrediënten, maar waarmee je wel heel snel wat lekkers krijgt. photo IMG_0039-001_zpsmfaw10rq.jpg Wat heb je nodig:
Een bakvorm van 20x30cm
Een kom

Ingrediënten:
Bodem en kruimeldeeg
200g boter, in blokjes
200g suiker
375g bloem
1 ei, losgeklopt
1tl bakpoeder
1tl kaneel
1/2tl zout

Vulling
3 appels, geschild en in blokjes (±500g)
1 citroen (rasp van hele en sap van halve citroen)
100g suiker

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C, vet de bakvorm in en leg een strook bakpapier op de bodem en laat iets aan de zijkanten uitsteken.
2. Doe de boter, bloem, suiker, ei, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. Meng dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg, of gebruikt een pastry cutter. photo IMG_0024_zps2qazsybt.jpg3. Doe de helft van het kruimeldeeg in de bakvorm en druk stevig aan, zodat je een bodem krijgt. photo IMG_0026_zpsbbtfbtho.jpg4. Doe de appels in een kom, voeg het citroensap, rasp en suiker toe en meng even door. Schep dit op de bodem. Als je heel veel vocht hebt, giet de appels dan eerst even af. photo IMG_0027_zpsigdmm1or.jpg5. Verdeel de andere helft van het kruimeldeeg over de appels en zet het geheel 40 minuten in de oven. Als de topping goudbruin is, is hij klaar. photo IMG_0028_zps0q6gomso.jpg photo IMG_0051_zpsb7qkka6t.jpgLaat je appelkoek eest wat afkoelen en snij hem daarna in repen of blokken. Ze zijn het lekkerste wanneer ze nog een beetje warm zijn. Afgekoeld zijn ze uiteraard ook erg lekker! Deze repen lijken heel erg op een appelkruimeltaart, maar de vulling is lekker fris en het geheel is niet te zoet. Lekker voor bij de koffie of thee, of als toetje met een bolletje vanille ijs!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close