Recepten

Appelflappen

Soms heb je even geen behoefte aan een ingewikkelde taart, je afvragen wanneer het beslag voor je koekjes nou eens op raakt, of gepruts en geklieder met cupcakes of bonbons. Gelukkig zijn er baksels die je in een kwestie van minuten in elkaar draait, leuk zijn om met kinderen te maken en die toch lekker zijn en er lekker uit zien. Neem nou de appelflap; slechts vier ingrediënten, geen gedoe met rondspattend beslag en ontzettend lekker!

Wat heb je nodig:
10 plakjes bladerdeeg
3 appels (ik heb Elstar gebruikt, mijn favoriete appel)
2 á 3 zakjes vanille suiker (ligt er aan hoe zoet je het wilt)
1/2 eetlepel kaneel (of naar smaak)
(eventueel een ei, voor een glanslaagje)

Bereidingswijze:
1. Leg het bladerdeeg op een snijplank en haal het plastic velletje er af. Leg ze met de meelkant naar beneden. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snij de appels in kleine blokjes (ik vind het lekker om de schil er aan te laten, maar de keus is aan jou). Doe de blokjes in een kom.
3. Doe de kaneel en suiker erbij, proef even of het goed op smaak is.
4. Pak het bladerdeeg erbij en leg op ieder plakje een hoopje van de appelblokjes. Niet te veel, dan kunnen ze niet meer dicht. Niet te weinig, dan heb je alleen bladerdeeg met wat appel.
5. Vouw ze diagonaal dicht, zodat er een driehoek ontstaat. Pak een gebaksvorkje en druk de flap hiermee dicht, zodat je een leuk randje krijgt en hij in de oven niet openscheurt.
6. Nu kan je nog eventueel een ei loskloppen en met een kwastje een laagje ei op de bovenkant aan brengen. Dit zorgt voor een mooi glanslaagje.
7. Doe de appelflappen in de oven voor ongeveer 20 minuten. Als ze goudbruin zijn, zijn ze goed. Klaar is kees en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close