Recepten

Appel Speculaas Muffins

Het is weer die tijd van het jaar, Sinterklaas is in het land en menig foodblogger waagt zich aan de meest creatieve recepten met pepernoten, marsepein en koek en speculaaskruiden. Gezien ik niet de zoveelste cheesecake met pepernotenbodem wilde maken, heb ik hele eenvoudige appel speculaas muffins gemaakt. Haast een klassiek recept, maar deze appel speculaas muffins passen toch heel goed bij Sinterklaas. Appel speculaas muffins

Ingrediënten:
3 kleine appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
1tl koek en speculaaskruiden
225g zelfrijzend bakmeel
150g bloem
1 1/2tl bakpoeder
3tl koek en speculaaskruiden
100g suiker
150g boter
2 eieren
170ml melk
1 zakje vanillesuiker
1tl koek en speculaaskruidenAppel speculaas muffinsBereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en vul een muffin bakblik met papieren vormpjes.
2. Doe de appels in een kom en doe er de eerste theelepel speculaaskruiden er bij. Schep de speculaaskruiden met een lepel er door, zodat de speculaaskruiden goed over de appels verdeeld zijn. Zet apart.
3. Doe het zelfrijzend bakmeel, bloem, bakpoeder en 3tl koek en speculaaskruiden in een kom en roer even goed door. Maak een kuiltje in het midden.
4. Doe de boter in een steelpannetje en laat dit smelten op een laag vuur. Haal meteen van het vuur zodra de boter gesmolten is. Roer de suiker er doorheen.
5. Doe de eieren en melk in een kom en klop de eieren even los.
6. Giet de gesmolten boter met suiker in het kuiltje en giet dan het ei melk mengsel er bij. Roer tot een klonterig beslag met een pollepel.
Het beslag van muffins mag klonterig zijn, als je te lang roert krijg je taaie muffins.Appel speculaas muffins7. Schep de bakjes tot net onder de rand vol. Doe het zakje vanillesuiker en de laatste tl koek en speculaaskruiden in een klein kommetje, roer even door en bestrooi de muffins met dit suikermengsel. Zet ze 20 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt zijn ze gaar. Appel speculaas muffins8. Laat ze 10 minuten in de bakvorm afkoelen en laat ze dan volledig afkoelen, of eet ze een beetje warm met een kopje thee erbij:)Appel speculaas muffins Appel speculaas muffinsDeze appel speculaas muffins zijn echt onwijs lekker, ideaal voor bij een lekker kopje thee of koffie, maar ook heel goed in te vriezen en te bewaren als tussendoortje op het werk of school. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Lianne
    november 24, 2016 at 4:18 pm

    Zien er lekker smakelijk en kruidig uit! Mooie vormpjes heb je ook! 🙂

  • Reply
    Vivian Cox
    oktober 6, 2017 at 7:42 pm

    Hey Sanne , ook leuk :
    mini-appeltaartjes met stroopkoekenkruimtopping
    ook in muffinvorm gemaakt
    Greetings Vivian Cox love to bake

  • Leave a Reply

    Close