Recepten

Appel-kruimel plaatkoek

Als je op de markt of in de supermarkt loopt, vliegen je de appel aanbiedingen om de

oren, want het is appel seizoen! Voor een paar euro koop je al 2 kilo appels en daar word ik heel blij van, want ik hou van appels. Om gewoon te eten als tussendoortje, in plakjes met wat kaneel of om mee te bakken. Appelflappen, appeltaart, appelcake, ik hou er van!
Gister zat ik wat in mijn Fall Baking boekje te bladeren en daar stond een recept in voor Apple-crumble bars en dat zag er zo lekker uit, dat ik het wel moest proberen. En dat is goed geslaagd!

Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
250g bloem
190g boter, op kamertemperatuur
125g suiker
1/2tl zout

Voor de vulling:
3 appels, in grove blokjes gesneden
2el bruine basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
2tl kaneel

Voor de korst:
130g bloem
90g havermout
150g bruine basterdsuiker
1tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
125g boter, koud en in blokjes

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet een brownie bakblik in met wat boter.
2. Voeg de ingrediënten voor de bodem toe in een beslagkom en mix deze met je handen/mixer/vork/spatel (wat jij wil) tot een kruimelig beslag en druk dit plat op de bodem van het bakblik. Bak deze in de oven voor 15 minuten.
3. Zet de temperatuur van je oven nu op 160°C. Verdeel de vulling over de bodem, als die uit de oven is gekomen.
4. Mix de bloem, havermout, suiker, kaneel en nootmuskaat in een andere kom. Voeg daar de blokjes boter aan toe en knijp deze met je vingertoppen tot een kruimelig deeg (je kan dit ook met een vork doen).
 5. Verdeel de crumble over de appels en druk het lichtjes aan. Bak in de oven voor ongeveer 40minuten. Laat het volledig afkoelen voordat je hem aansnijd, anders valt de crumble uit elkaar.
Voordat hij de oven in gaat…

En als hij er net uit is

Deze Appel-kruimel is enorm lekker en zou je eigenlijk alleen al moeten maken vanwege het feit dat je huis er fantastisch van gaat ruiken. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Saskia
    september 6, 2014 at 3:00 pm

    Dat lijkt me een erg lekker recept!
    Kun je me de maten geven van het brownie-blik waar je je recept op hebt afgestemd? Dat scheelt een boel gepuzzel… Alvast bedankt voor je reactie, Saskia

    • Reply
      SJ Kitchen
      september 13, 2014 at 11:07 am

      Ik gebruik meestal een bakblik van 20x20cm

  • Reply
    Els
    oktober 19, 2014 at 8:43 pm

    Vandaag gemaakt, super lekker.

    • Reply
      SJ Kitchen
      oktober 25, 2014 at 12:24 am

      Leuk om te horen!

    Leave a Reply

    Close