Recepten

Amerikaanse Kersentaart

Kersen zijn mijn favoriete zomerfruit. Ik kan er de hele dag door van eten en ik kan niet wachten tot ik de eerste bakken weer bij de supermarkt zie liggen. Logischerwijs stond een echte Amerikaanse klassieke cherry pie al heel lang op mijn ‘to-bake’ lijstje.

Nou, hij is gelukt hoor! Deze taart was echt waanzinnig lekker en helemaal niet zo moeilijk om te maken!

Ingrediënten

Vulling (maak dit een paar uur of een dag van te voren)

  • 1250g ontdooide kersen (nee, dit is geen typefout;))
  • Sap van een halve citroen
  • 150g Suiker
  • 4el maizena

Bodem

  • 400g bloem
  • 1,5 ei (bewaar het restant voor de decoratie van de taart)
  • 3el koud water
  • 1,5tl citroensap
  • 200g boter, in blokjes
  • 100g poedersuiker

Bereidingswijze:

  1. Schep ongeveer 1 mok aan kersenvocht uit de bak met ontdooide kersen. Roer hier de maizena doorheen en zet apart.
  2. Doe de kersen, suiker en citroensap in een pan en verwarm dit tot het begint te bubbelen.
  3. Voeg dan het sap met de maizena toe en blijf net zo lang roeren tot het mengsel dik wordt. Zet van het vuur en laat afkoelen.
  4. Doe het ei, water en citroensap in een kommetje en roer dit alles goed door elkaar.
  5. Doe de bloem, poedersuiker en boter in een keukenmachine (met snijmes) en mix dit tot je een fijn kruimig geheel hebt.
  6. Voeg dan het ei-watermengsel er aan toe en mix tot je een mooie bal deeg hebt. Voeg er wat extra water aan toe als het te droog is. Verpak dit in plasticfolie en leg dit een uur in de koelkast.
  7. Vet een quiche vorm, van ongeveer 24cm in doorsnee, in met boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Bestrooi je werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die net wat groter is dan je quiche vorm.
  9. Leg deze lap in de vorm en druk het deeg voorzichtig tegen de rand aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Laat het deeg nog lekker over de rand hangen.
  10. Schep je vulling er in. Maak de randen van het deeg nat met een beetje water.
  11. Rol het laatste deeg uit, maak wat gaten in het deeg met een leuk vormpje en leg dit op de kersentaart met vulling. Snij het overtollige deeg van de rand en knijp het deksel goed dicht met je duim en wijsvinger. Decoreer de bovenkant met restjes deeg. Besmeer de taart met het restant ei. Dit zorgt voor een glanslaagje.
  12. Zet de taart 50 minuten in de oven, hij is klaar als je een mooie goudbruine taart hebt.

Tip: deze taart is warm erg lekker, zeker met een bolletje ijs!

Deze appeltaart met een klassiek Amerikaans uiterlijk (en een twist) is ook erg lekker!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Loes
    juni 13, 2017 at 10:16 am

    Wow, wat veel kersen gaan hierin! Het klinkt wel echt super lekker. Taart/vlaai met kersen is altijd mijn favoriet.

    • Reply
      Sanne
      juni 20, 2017 at 10:24 pm

      Ik kies ook vaak voor taartjes met kersen, ik ben gewoon dol op die dingen!

  • Reply
    Lianne
    juni 13, 2017 at 9:37 pm

    Wauw! Dat zijn echt heul veeul kersen! Maar ik denk wel dat die dan extra lekker wordt! Ik ben altijd gelukkig als de kersen weer in het seizoen zijn. 🙂

    • Reply
      Sanne
      juni 20, 2017 at 10:24 pm

      Veel he! Ik schrok er zelf ook van, haha!

    Leave a Reply

    Close