Recepten

American Pancakes

Met banaan!
Lekker als ontbijt of lunch.

Ingrediënten:
115g bloem
1tl bakpoeder
3 eieren
130ml melk
Snufje zout
Zakje vanille suiker
2 bananen, in plakjes

Bereidingswijze
1. Klop de eieren luchtig in een kom, doe dan de bakpoeder, bloem, melk, zout en vanille suiker er bij.
2. Verwarm een koekenpan met anti aanbak laag en smelt een klontje roomboter in de pan.
3. Giet 2 of 3 hoopjes beslag (als het past). Als de buitenkant droog begint te worden, leg je de plakjes banaan er op. Als je veel bubbels aan de bovenkant ziet en de randjes goudbruin zijn, kan je ze omdraaien. Bak ze tot beide kanten goudbruin zijn.
4. Herhaal dit tot je beslag op is.

Supersimpel en heel erg lekker. Serveer met stroop, honing en/of poedersuiker. Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ellen
    december 4, 2011 at 7:49 pm

    Dus je bakt zulke pancakes ook in een gewone grote pan? Waarin zit hem dan het verschil met onze gewone pannekoeken? Heb ik me al vaak afgevraagd. 🙂

    • Reply
      Sj Kitchen
      december 4, 2011 at 9:03 pm

      Ja, ik krijg meestal 2 hoopjes in een pan. Bij drie gaat het al aan elkaar kleven. Het verschil zit ‘m in het bakpoeder. In de ‘gewone’ pannenkoeken zit geen bakpoeder en blijven dus plat en de verhouding melk/meel is heel anders. Bij de Amerikaanse meer meel en bij de ‘gewone’ meer melk, volgens mij is dat het wel:)

    Leave a Reply

    Close