Recepten

Aardbeientaart

Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Echt, ENORM lekker!
Dit recept komt uit ‘Amerika’s Beste Recepten’.

Ingrediënten voor het korstdeeg:
350g bloem
Mespunt zout
250g koude boter in dobbelsteentjes
2 eetlepels verse sinaasappelsap
Geraspte schil van 1 sinaasappel
4-6 eetlepels ijskoud water

Ingrediënten voor de vulling:
300/350g aardbeien, gehalveerd
150g suiker
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels bloem
Geraspte schil van 1 sinaasappel
Mespunt zout
50 g boter in dobbelsteentjes

Bereidingswijze korstdeeg:
1. Doe de bloem in een grote kom, voeg het zout toe en werk de boter er door met twee messen, tot je een rulle massa hebt.
2. Voeg het rasp en sinaasappelsap toe en voeg net zoveel water toe totdat je er een samenhangende bal van kan maken. (Ik had genoeg aan 4 eetlepels water).
3. Verdeel het deeg in 2 ballen, verpak ze in plasticfolie en laat het deeg ten minste 4 uur, of de hele nacht in de koelkast rusten.

Haal een halfuur van te voren de ballen deeg uit de koelkast, en rol dan 1 bal uit en bekleed daar de taart vorm mee. Gebruik een quiche schaal of een echte ‘pie’ vorm. Zet de beklede vorm in de koelkast en bereidt ondertussen de vulling en het traliewerk.

1. Rol de tweede deegbal uit en snijdt er lange stroken van.
2. Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom en meng alles goed door. Haal de vorm uit de koelkast en giet de vulling hierin.
3. Verdeel de boter over het mengsel en sluit het af met het traliewerk.
4. Zet de taart in de oven, 225°C, (200°C hetelucht) voor 15 min en verlaag daarna de temperatuur naar 175°C (150°C hetelucht) en dan moet hij nog 45 minuten.

Eet smakelijk!

Ps: De sinaasappelsmaak in de vulling was duidelijk aanwezig (maar niet overheersend), als je dat niet lekker vindt, raad ik je aan het er uit te laten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close