Recepten

Aardbeien Kwarktaart

Ik ben weer terug van een heerlijke vakantie naar Amerika, vandaar dat het hier ook even wat stiller was. Ik moest voor een echt ontspannen vakantie voor m’n werk nog zoveel doen dat ik jammer genoeg geen tijd had om vooruit te werken voor SJ Kitchen. Maar ik heb inmiddels al weer twee recepten klaar staan waar dit er een van is. Dit is een recept voor een heerlijke Aardbeien kwarktaart. Aardbeien kwarktaart is echt niet moeilijk om te maken en daar heb je zeker geen pakje voor nodig. Aardbeien kwarktaartP.S: Wil je een andere kwarktaart maken? Check dan eens mijn Oreo Kwarktaart!

Ingredienten:
175/180g havermout koekjes
50g gesmolten boter
250g aardbeien (+ wat extra voor decoratie)
100g witte basterdsuiker
10 blaadjes gelatine
500g kwark
250g slagroom
1 zakje vanille suiker (7g)

Bereidingswijze:
1. Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 20cm met bakpapier en vet de randen in met boter. Maak ruimte in de koelkast voor de springvorm.
2. Verkruimel de havermout koekjes met een keukenmachine of doe ze in een ziplock zakje of tussen twee schone theedoeken en sla ze stuk met een deegroller. Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter er goed door. Aardbeien kwarktaart3. Doe de gelatineblaadjes in een ruime kom met koud water.
4. Schep de kruimels in de bodem van de springvorm en verdeel ze goed over de bodem, druk plat met je vingers of de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast. Aardbeien kwarktaart5. Pureer de aardbeien met een staafmixer, keukenmachine of blender. Doe de puree samen met de basterdsuiker in een steelpannetje en verwarm tot het bijna kookt. Haal van het vuur.Aardbeien kwarktaart6. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg dit toe aan het aardbeien mengsel. Roer tot de gelatine is opgelost. De puree mag absoluut niet koken, anders stijft de gelatine niet meer op!
7. Doe de kwark in een kom en roer deze even los. Giet het aardbeien mengsel erbij en roer goed door, zorg dat je geen witte klontjes meer ziet. Laat staan.
8. Doe de slagroom in een andere kom samen met het zakje vanille suiker en klop de slagroom stijf. Schep de slagroom door het aardbeikwarkmengsel tot je een mooi geheel krijgt en de klontjes slagroom zo goed als weg zijn. Ga niet roeren of heftig mixen, want dan sla je de lucht uit de slagroom. Aardbeien kwarktaart9. Giet dit mengsel over de bodem en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
10. Decoreer de kwarktaart eventueel met wat toefjes slagroom en/of extra aardbeien. Aardbeien kwarktaart Aardbeien kwarktaartAardbeien kwarktaartDeze aardbeien kwarktaart is wat mij betreft echt een klassieker en ook heel erg lekker, je proeft goed de aardbeien, het krokante van de bodem en hij is niet zo onwijs zoet. Aardbeien kwarktaart ook een geschikte zomerse taart, hij is koud, fris, fruitig en je hebt er geen oven voor nodig die je huis nog eens extra verwarmt als het buiten al 25°C+ is. Succes en eet smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close