Recepten

A favorite: Chocolate chip cookies!

Bijna waren ze mislukt, maar ik heb ze van de ondergang weten te redden. De foto’s zijn van de ‘mislukte’ koekjes, maar logischerwijs krijgen jullie het goede recept van mij. Ik maakte een leesfoutje en had er nogal veel meel bij gedaan, maar heb het gefixt met 50g extra boter. De koekjes zijn wat dikker en droger dan normaal, maar nog steeds erg lekker!
Oh! En in plaats van bloem heb ik biologische tarwebloem gebruikt, daarom zijn ze zo donker. Als je onderstaand recept gebruikt, zullen ze lichter, groter en platter zijn.

Ingredienten:
2/3 cup bloem
1/2 tl baking soda
1/4 tl zout
75g boter, op kamertemperatuur of even in de magnetron doen
1/4 cup lichtbruine basterdsuiker
1/4 cup gewone suiker (ik gebruik altijd minder…wat jij het lekkerst vindt!)
1 ei
1/2 tl vanille extract
75/100g pure chocola in fijne stukjes gehakt

Bereidingswijze:
1. Doe de bloem, zout en baking soda bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar.
2. In een andere kom doe je de boter en de suiker. Mix dit totdat je een romige substantie krijgt. Doe dan het ei en de vanille erbij, mix tot het een geheel is.
3. Voeg het bloem mengsel toe en mix alles tot een geheel. Roer als laatste de stukjes chocola er door.
4. Verwarm de oven voor op 180°c.
5. Leg bakpapier op een bakplaat en schep bolletjes beslag op de bakplaat en maak ze wat platter. Ze hebben redelijk wat ruimte nodig!
6. Doe de koekjes in de hete oven voor ongeveer 12 minuten. Het kan kloppen als ze een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen, maar de ervaring leert dat ze nog ‘opstijven’ als ze koud worden.

Klaar en succes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close