Reizen

5 tips voor Fuerteventura

Fuerteventura is een heerlijk eiland voor de strandliefhebber en op het eerste oog lijkt het alsof je er alleen maar terecht kunt om te luieren (wat je goed recht is trouwens). Het eiland is maar klein, nog niet echt een toeristische trekpleister en daarom nog relatief onbekend. Maar ook als je het strand of het zwembad van je hotel zat bent, kun je er echt wel leuke dingen doen. Ik geef je een aantal tips!  

1. Stranden

Beeld | Alex Healing via Flickr

Ik begin dan toch bij de stranden, je kunt er namelijk (letterlijk) niet om heen. De stranden van Fuerteventura zijn namelijk prachtig, vanuit het vliegtuig zie je de azuurblauwe zee en witte strandbaaien al. Leuke badplaatsen zijn Corralejo en Morro Jable, deze zijn wel vrij toeristisch en hier is dan ook eigenlijk alles aanwezig. Wil je meer rust en een wat ongerepter strand, dan moet je echt naar Playa de Cofete of naar het strand bij Puerto de la Cruz/Peninsula de Jandía.

2. Winkelen

Ik heb niet bijster veel gewinkeld tijdens onze vakantie op Fuerteventura en ik heb ook niet de indruk dat Fuerteventura nou dé plek is om uitgebreid te gaan winkelen. Maar als je echt heel graag wil, dan kan het natuurlijk wel gewoon. Ons hotel lag in Morro Jable, het dorpje bij Jandía Playa. Het is hier vrij toeristisch, maar het is toch wel leuk om langs de winkeltjes te lopen om gewoon even te snuffelen tussen alle typische en minder typische items. Daarnaast zijn we nog bij Las Rotondas shopping center geweest in Puerto del Rosario, een enorm winkelcentrum met winkels van bekende en minder bekende ketens.

3. Auto huren

Fuerteventura is maar een klein eiland en in een dag of twee rij je het hele eiland rond. Het is dan ook een mega aanrader om er een auto te huren, zeker omdat het openbaar vervoer je lang niet overal brengt en je veel zal moeten lopen om op je bestemming te komen. Je kan merken dat er echt goed in de wegen is geïnvesteerd en het rijden op het eiland is heel erg eenvoudig. Ik zou het zelfs haast aanraden om eens te gaan autorijden op Fuerteventura als je rijangst hebt, zo weinig poespas is het eigenlijk.

Voor ongeveer €50 per dag (excl. benzine) huur je een auto op Fuerteventura. Als je een beetje een servicegericht hotel hebt, dan regelen zij het voor je en heb je geen last van een taalbarrière. Bij ons werd de auto gewoon afgeleverd bij het hotel en konden we aan het einde van de dag de sleutel bij de receptie inleveren, echt heel fijn! Let op: je mag met een huurauto niet de onverharde weg op, dit zit is niet meeverzekerd, dus als het mis gaat moet je het zelf betalen.

4. Betancuria

Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura en is een lekker pittoresk dorpje wat je echt gezien moet hebben als je op het eiland bent. Er staat een historische kerk, het heeft een schattig straatje met dito winkeltjes en je kan heerlijk zitten bij Casa Santa Maria. Je hoeft er geen middag voor uit te trekken, maar een aanrader is het sowieso!

5. Mirador Astronomico

Als je besluit een auto te huren dan zou ik zeker langs de Mirador Astronomico rijden. Dit ligt in het zuidwesten en kan je bereiken via de FV-618 of FV-605. Je komt onderweg vanzelf bordjes tegen met een ouderwetse camera erop afgebeeld, deze brengen je op een uitkijk plek en Mirador Astronomico is echt ontzettend gaaf. Het is een plek die bewust donker wordt gehouden, dus er is ’s nachts ook geen verlichting, zodat je er goed sterren kan kijken. Overdag heb je een prachtig uitzicht over het eiland, dit is de korte klim meer dan waard!

Waar je moet zijn:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Close