Reizen

5 plekjes in Europa waar ik heel graag heen wil

In onbekende plekken rondstruinen en nieuwe dingen ontdekken is denk ik een van mijn favoriete dingen om te doen. Ik ben dol op stedentripjes, weekendjes weg, lange reizen maken en een good ol’ zonvakantie misstaat ook echt niet.

Net als iedere wereld ontdekker heb ik ook nog wel een paar plekken op mijn bucket list staan. Zo wil ik heel graag nog alle staten van Amerika kunnen afstrepen, wil ik nog eens naar de Nederlandse Antillen en staan Japan en Vietnam ook al járen op mijn lijstje.

Het nadeel is dat al deze plekken allemaal zo ver weg zijn (en duur!), maar gelukkig heeft Europa ook nog een aantal mooie plekken waar ik ook nog heel graag een keer heen wil. 

1. Schotland

Schotland staat al járen op mijn bucketlist en sinds ik Outlander kijk wil ik er al helemaal naar toe. Het lijkt me zo’n prachtig land! Ik kan me zo voorstellen dat je er eindeloos mooie wandelingen kan maken door de Scottish Highlands, in de oude steden en kastelen, en langs de uitgerekte stranden.

Specifieke plekken die op mijn lijstje staan zijn Edinburgh, Inverness en Aberdeen. Deze lijken me echt heel vet vanwege de rijke historie en ze komen veel in Outlander voor, haha! #fangirl

2. Kopenhagen, Denemarken

Beeld | Roman Boed via Flickr

Dit lijkt me nou de ultieme hipster stad. En daar hou ik van. Volgens mij hoef je in Kopenhagen niet je best te doen om unieke winkeltjes en hippe restaurantjes te vinden. Het lijkt me echt heerlijk om in deze stad van koffietent naar koffietent te struinen en onderweg de perfecte Instagram foto’s te maken.

Maar goed, ik zou Sanne niet zijn als ik ook niet een beetje cultuur wil snuiven. De National Gallery of Denmark lijkt me een mooi museum en ik zou ook graag het Christianborg willen bezoeken (een kasteel). Volgens mij kan je met gemak een weekendje Kopenhagen vullen!

3. Praag, Tsjechië

Ik weet niet wat het is, maar Praag is zo’n plek waar je geweest moet zijn en waar kennelijk iedereen dus al eens is geweest, behalve ik. Ik wil daar graag verandering in brengen. Volgens mij heeft Praag hele gave musea, mooie pleinen en kan je er lekker (en goedkoop!) eten. Ik kan niet wachten om eens een keer door Praag te mogen struinen.

4. Athene, Griekenland

Beeld | Guillen Perez via Flickr

Ik vind Griekenland dus een fantastisch land, terwijl ik eigenlijk alleen ‘nog maar’ op Rhodos en Kreta ben geweest. Ik vind Grieken altijd bijzonder vriendelijk, gastvrij, het eten is superlekker en het land is prachtig. Athene staat op mijn lijstje omdat nog veel van de oude beschaving overeind staat, er veel te doen is, en omdat je denk ik heerlijk kan verdwalen in alle straatjes die door de stad lopen. Daarnaast is de zee dichtbij en is Grieks eten gewoon superlekker.

5. Nice, Frankrijk

Nog een stad aan zee, maar dan íets dichter bij huis! Het lijkt me heerlijk om in alle rust met een opkomende zon de Promenade des Anglais af te lopen, terwijl alle strandtentjes en winkeltjes langzaam open gaan. Ik zie mezelf ’s middags al helemaal op een terras een kopje koffie drinken met een macaron of eclair, terwijl de locals en toeristen voorbij komen lopen. Ik zou ook graag de kathedralen willen bezoeken of naar een van de vele parken gaan. Nice lijkt me echt de perfecte stad voor het stedentrip gevoel, maar waar je nog wel lekker tot rust kan komen.

Zat nog te zien dacht ik zo! En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Daarnaast zijn er nog plekken die ik heel graag voor een tweede of meerdere keer wil bezoeken, zoals Londen, Parijs, Berlijn, Luxemburg…de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil je nóg dichter bij huis? Lees dan eens mijn artikel over de leuke dingen die je op Texel allemaal kan doen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Loes
  juni 21, 2017 at 10:36 am

  Mooi lijstje! Ik wil ook heel graag eens naar Praag en Kopenhagen, dat lijken me prachtige steden. Schotland ben ik al eens geweest, maar was echt prachtig. Athene ben ik ook geweest, maar viel me eerlijk gezegd een beetje tegen.. De stad zelf is niet echt bijzonder, maar de historische plekken zijn natuurlijk wel prachtig! Op mijn lijstje staan ook nog Budapest, Stockholm en Riga.

  • Reply
   Sanne
   juni 24, 2017 at 10:32 am

   Dat is ook een mooi lijstje! Jammer dat Athene tegenviel, misschien zijn de eilanden dan toch beter!

  Leave a Reply

  Close