Lifestyle Persoonlijk

5 films waar ik geen genoeg van krijg

Iedereen heeft geloof ik zo z’n favoriete films. Films die je keer op keer kan kijken, zonder dat ze vervelen of films die er voor zorgen dat je iedere keer met dikke tranen op de bank zit. Nieuwsgierig naar de films* die ik wel drie keer op een dag zou kunnen kijken?

*Verwacht geen mega intelligente films

Lion King

Met stip op 1. The Lion King. En dan wel de Engelse versie alstublieft. Ik ken de tekst en de liedjes van voor naar achteren en van achter naar voren. Ik huil nog steeds als (spoiler alert!) Mufasa dood gaat en de humor van en interactie tussen Timon en Pumbaa vervelen nooit.

Ik heb de musical in Scheveningen gezien en ik vond het prachtig. Zelden heeft een musical mij zo geraakt als deze. Ook al ken je de film, de musical is toch een beetje anders en echt ontzettend ontroerend. Ik heb op m’n eigen bruiloft geen traan gelaten, maar ik heb tijdens The Lion King tot twee keer toe met tranen in m’n ogen gezeten omdat ik het zó mooi vond. Aanrader!

Aladdin

Nog een Disney klassieker, maar wel een die ik ook fantastisch vind. Mijn zus en ik kennen hele stukken tekst uit deze film, kunnen alle liedjes meezingen en het verhaal blijft zelfs na al die keren gewoon goed.

Aladdin kijk ik het liefst in het Nederlands. Dat komt omdat wij de Nederlandse versie (volgens mij nog steeds!) op videoband hadden en ik maar niet aan de Engelse variant kan wennen. Ik heb hem volgens mij 2 jaar terug voor het eerst in het Engels gezien en dat vond ik zo raar!

Moulin Rouge

Volgens mij is dit een van de eerste DVD’s die ik van mijn eigen geld kocht. Ik heb ‘m nog steeds en ik denk dat ik hem sowieso een keer per jaar uit de kast trek om te kijken. Bovendien heb ik de CD met de muziek en ik kan alle nummers mee blèren. Het liefdesdrama tussen Satine en Christian raakt me iedere keer weer en ik zit iedere keer weer te janken voor de TV.

Forrest Gump

Het verhaal van Forrest Gump is zo’n hartverwarmend verhaal, maar toch ook altijd een beetje zielig. Wat ik zo mooi vind aan Forrest Gump is dat hij in al z’n naïviteit zich nergens wat van aantrekt en dat hij ondanks z’n beperkingen er steeds weer compleet voor gaat. Ook als iets niet lukt of hij iets niet snapt blijft hij (bijna) altijd positief en flikt hij het toch steeds maar weer. Kunnen we denk ik allemaal wel wat van leren!

The Truman Show

Deze film wordt volgend jaar 20 jaar oud, maar het verhaal is actueler dan ooit. Het hele leven van Truman is in scène gezet en iedereen weet dat, behalve hijzelf. Wat het zo actueel maakt is dat hij constant in de gaten wordt gehouden, niks is wat het lijkt en zijn leven wordt (mis)gebruikt om geld mee te verdienen. Tegenwoordig is iedereen vindbaar, is niks meer wat het lijkt (#spon of #nospon) en lijkt het wel of ons leven maar constant online zichtbaar moet zijn. Food for thought, wat mij betreft!

Dat waren ze alweer! Van welke film krijg jij echt geen genoeg?

Een film kijken zonder popcorn kan natuurlijk niet! Check dit recept voor heerlijke karamel popcorn!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  annemieke
  september 6, 2017 at 5:37 pm

  Films om blij van te worden (ook geen intelligente titels)

  pretty women
  Bridget Jones
  Eternal sunshine of the spotless mind
  500 days of summer
  juno

  Mee eens

  • Reply
   Sanne
   september 8, 2017 at 10:40 am

   Haha! Helemaal mee eens!

  Leave a Reply

  Close